≫ 

Pronađena 23 staforda u kući u Končarevu i ring za borbe: Jedan je u ranama, životinje su još tamo

Vlasnik je imao i karakteristične trenažne rekvizite koji se koriste za obuku pasa pred borbu

  • 55
Koncarevo Foto: Shutterstock/Google Maps

Čak 23 psa, rase američki staford terijer, za koje se veruje da su obučavani za borbe pasa i u njima već učestvovali, pronađeno je u jednoj kući u jagodinskom selu Končarevo.

Kako smo saznali, psi su pronađeni kod vlasnika S. N. i to zajedno sa brojnim rekvizitima koji se koriste za treniranje pasa u svrhu pripreme za borbe... To su, kako su nam kazali upućeni u ovaj slučaj, improvizovani ring i trake za vežbanje.

Osim toga, kod vlasnika su se nalazili i veterinarski lekovi, pa se veruje da je pse neadekvatno lečio, vez pregleda veterinara.

U jagodinskoj policiji potvrdili su da je protiv jednog muškarca podneta krivična prijava.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini, podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca (40) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Policija je, u saradnji sa Veterinarskom inspekcijom, 19. jula ove godine, u dvorištu osumnjičenog zatekla 23 psa rase američki stafordski terijer. Jedan pas imao je vidljive povrede po telu, za koje se sumnja da su nastale u borbi pasa - kazali su u MUP.

O ovom događaju istog dana pročulo se i među ljubiteljima životinja. Na društvenim mrežama pojavili su se navodi da su psi bili vezani lancima i da je među njima bilo i štenaca. Pojavio se i apel udruženjima da pomognu u zbrinjavanju ovih pasa, jer jagodinski azil navodno ne može da prihvati toliki broj pasa ni da pruži veterinarsku pomoć svima.

Međutim, u azilu kažu da, iako su upoznati sa ovom situacijom, oni pse nisu preuzeli, jer za to nisu dobili nalog. Kapacitet, kažu, nije problem i oni mogu da prihvate sve pse. Takođe, rekli su nam i da uslovi u kojima su čuvani ovi psi nisu bili neadekvatni.

- On ih lepo čuva i hrani. Nismo uzeli nijednog psa, jer je potrebno neko rešenje, odnosno nalog da pse preuzmemo. Mi smo tu da izvršavamo naređenje, a mesta ima, jer smo ove godine proširili azil - kazali su nam u azilu za pse.

VIDEO: Na pse sakrivene u ruševinama iz borbenih vozila bacaju konopce- a cilj je plemenit:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    26. jul 2019 | 15:24

    Zao mi je jadnih zivotinja, ipak su i oni ziva bica, spasite ih sto pre. A covek je dokazao da je zivotinja najgore vrste .

  • 534

    26. jul 2019 | 14:58

    Sad u taj ring pustite sve staforde i vlasnika

  • Zoka

    26. jul 2019 | 15:17

    Molim vas najstrozije kazne vlasniku zbog ugrozavanja zivota psima. Spasite jadne pse od ovakvih ludaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA