≫ 

Rane pravim kao od šale: Višnja je u 5 najboljih filmskih šminkera na svetu, smeši joj se i Holivud

Ona nam otkriva koliko je teško nekome promeniti lični opis

  • 14
Višnja Radosavljević Foto: Ranko Lazović, Marijana Grković

Kad te Višnja uzme u svoje ruke, ona ti promeni lični opis! I to jednom magičnom alatkom - svojim beskrajnim talentom.

Ova mlada Zemunka je profesionalni filmski šminker. I ne samo to, na nedavno održanom svetskom takmičenju u organizaciji Cinema Makeup School u Holivudu, Višnja Radosavljević ušla je u TOP pet najboljih SF (Scinece fixtion/naučna fantastika) šminkera.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Marijana Grković

Kako kaže za Telegraf.rs, bilo je to dragoceno i predivno iskustvo za nju.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Andrija Rančić

- Nisam razmišljala ni o ulasku u prvih 16, a još manje da ću doći do top 5. Želim da se zahvalim ovim putem još jednom svima na beskrajnoj podršci i ljubavi koju su mi slali tokom takmičenja - poručuje Višnja.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Privatna arhiva

Ona je još sa 17 godina završila kurs za profesionalnog šminkera. Taj kurs, međutim, nije obuhvatao program za filmsku masku i šminku.

- Kad sam počela da radim i šminkam, shvatila sam kako šminkom lako možemo da napravimo vizuelne iluzije i imala sam veliku želju da pomeram granice i pravim i crtam likove koje vidjam u filmovima - objašnjava ona.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Privatna arhiva

Iako otvorene rane na licu i telu deluju kao nešto što je u dobrim hororima i trilerima najteže verno dočarati, Višnja kaže da joj je baš to najlakše.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Mina Jevremović

- Sve zavisi od lika i materijala kojima raspolažem u trentku kada počinjem da radim. Rane i kraste je na primer mnogo lakše i brže napraviti nego postariti celo lice i kožu, a da to izgleda uverljivo, ili promeniti ceo nečiji opis - dodaje ona.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Marijana Grković

Do pre godinu dana, radila je kao šminker za “MAC cosmetics” ali je odlučila da napravi korak ka ostvarenju svog sna - radu na filmu. U poslednjih godinu dana imala je nekoliko angažovanja i u junu prvi veliki projekat - film "Rocketry : The Nambi Effect" koji je sniman u Beogradu.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Privatna arhiva

- Mislim da je život umetnika nepredvidiv, imam razne planove ali ne želim mnogo da pričam unapred. Nadam se da ću otići da se školujem i učim od ljudi koji su mi uzori u ovom poslu a za posle ćemo videti - kaže Višnja.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Privatna arhiva

Omiljeni film kad je bila mala bio joj je "Edvard Makazoruki" i čast joj je što je žena koja je bila nominovana za Oskara za to ostvarenje bila upravo član žirija u takmičenju na kojem je ušla u prvih pet.

Višnja Radosavljević, filmska šminka Foto: Privatna arhiva

VIDEO: Ko bi rekao da se ispod ovakve šminke krije prava lepotica?

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA