Snimljeni maloletnici koji su se rugali i pokazivali albanskog orla kod spomen-ploče ubijenim Srbima

Scena i događaj su uznemirili preostale Srbe u Starom Gracku

  • 10

Grupa maloletnika predvođena starijom osobom ušla je u ograđen prostor kod ploče sa imenima ubijenih žeteleca u Starom Gracku i slikala se pokazujući znak koji simbolizuje crnog dvoglavog orla sa zastave Albanije.

Okupljanje i fotografisanje zabeležile su sigurnosne kamere na zgradi škole "Braća Aksić", na kojoj je postavljena ploča sa imenima 14 ubijenih žetelaca i petoro Srba nastradalih tokom NATO bombardovanja.

Policija je počela istragu. Scena i događaj su uznemirili preostale Srbe u Starom Gracku.

Ispred ploče, u krugu škole, pre sedam dana služen je parastos stradalima u julu 1999. godine. Za to ubistvo još niko nije odgovarao.

Ovo nije prvi put da se ploča sa imenima nastradalih izvrgava ruglu. Pre nepune tri godine nepoznate osobe oskrnavile su i polomile spomen-ploču. Pored polomljene spomen-ploče na školi je ispisan grafit na albanskom "Hakmarrja" što znači osveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. jul 2019 | 14:09

    Sramota i sa njima da budemo prijatelji pa to vam je isto kao da Ameri i Rusi budu prijatelji znaci nikako!!!Ili SZS i SNS!!!Znaci braco srbi samo sa Rusima i uz Vucica i Dodika!!!

  • Мома

    30. jul 2019 | 14:23

    Будући терористи, цвет демократског запада.

  • 123

    30. jul 2019 | 14:33

    Bar vas imamo sve na snimku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA