≫ 

Tužna sudbina Marije (16): Uči pod svećom, a vukovac je. Fizikališe za nadnicu, kuća joj se ruši

Majka je otišla bez pozdrava još dok je Marija bila beba

  • 47
Marija Radisavljević Foto: Facebook

Marija Radisavljević ima 16 godina. Odličan je đak. Prvak Književne olimpijade 2018/19. Dete za primer.

Ali, iako sve ovo jeste za pohvalu, to nisu jedini razlozi zbog kojih pišemo o njoj. Marija je, isto tako, devojčica koja pomaže bolesnom ocu i bolesnoj baki, koja radi za nadnicu i uči pod svećama, jer struje u kući nema.

Čim svane, oko pet, Marija ustaje i sprema se da ide na njivu da radi. Sa svojim ocem Slavišom, koji bolestan nadniči, tako zarađuje za hleb. Uveče se vraćaju kući koju je još deda njenog oca napravio. Bez obzira na to što je karatavan već počeo da se ruši, a malter opada, Marija još nekoliko sati provodi uz sveću, čitajući knjige.

Marija Radisavljević Prvak Književne olimpijade, Foto: Facebook

Pored oca, odgajila ju je poluslepa baka, jer je majka otišla bez pozdrava još dok je beba bila. I pored toga, Marija je vedra, kulturna i nasmejana devojčica. Svi u selu i u školi imaju samo reči hvale za nju. Pohađa srednju farmaceutsku školu, a želja joj je da studira književnost.

Ovakav anđeo i ovakva pamet ne zaslužuje da potone u siromaštvu. Potrebne su i namirnice, sredstva za higijenu, obuća (broj 39), garderoba (veličina M), poneka knjiga (obožava da čita)... sve je potrebno!

Marija Radisavljević Urušava se kuća, Foto: Facebook

Međutim, prioritet je nova kuća. Kuća, sklona padu, vapi za kompletnim renoviranjem, a o stolariji suvišno je i govoriti, ako se ne napravi novi krov.

Neophodne su u tu svrhu novčane donacije ili donacije u građevinskom materijalu, keramici, stolariji... Svi zainteresovani se mogu javiti na 061/21-81-466.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majalena

    3. avgust 2019 | 08:26

    Kakva nepravda vlada ovim svijetom.Strasno.Neko ovakav u ovakvim uslovima zivi,a raznorazne budale uzivaju u zivotu bez trunke muke.

  • goxy

    3. avgust 2019 | 09:44

    Ajmo SRBIJ0 ,sada se pokazite !!!Ovo je tuzno za jednu zemlju ,neka pomogne kako ko moze i koliko moze!Dete ima zelju za ucenjem znanjem!!Ajde sportisti,zene fudbalera,pevaci,politicari!!

  • Mina

    3. avgust 2019 | 09:50

    Dragi narode nepismeni zgrcu pare u rijaliti za nemoral seks pijancenje a vredni a siromasni i pametni nam nemaju za hleb strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA