• 1

U Kruševcu palo 50 litara kiše po kvadratu: Dvoje ljudi povređeno, voda se slivala ulicama (VIDEO)

Na desetine građana zvalo je Komunalnu policiju da prijavi različitu vrstu štete na svojim objektima

  • 1

Tokom jednosatnog olujnog nevremena koje je juče posle 18 časova zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova, dvojica muškaraca zadobila su lakše povrede, načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po gradu.

U Kruševcu je juče palo rekordnih 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Prema dosadašnjim podacima iz kruševačke bolnice jednom muškarcu je crep pao na glavu, dok je drugi zadobio povredu glave kada je pao na terasi, obojica su zbrinuta i reč je o lakšim povredama.

Na desetine građana zvalo je Komunalnu policiju da prijavi različitu vrstu štete na svojim objektima.

- Vetar je odneo deo krova sa zatvorenih bazena, na Bagdali i na Bruskom putu ima dosta oborenih i polomljenih stabala, vetar je čupao iz korena ne samo mlada već i starija stabla. Grom je udario u kuću u Čitluku - kazao je načelnik kruševačke Komunalne policije Miloš Jovanović.

Vetar je, takođe, odneo ciradu sa Balona za fudbal, nedaleko od Bazena, u Pionirskom parku oboreno stablo je oštetilo ogradu, a više stabala je oboreno i u krugu Bolnice.

Posebnu štetu pretrpeli su učesnici Četvrtog međunarodnog festivala balona, koji je u 18 časova trebalo da počne na Bagdali, a zbog nevremena večerašnji koncert grupe Hari Mata Hari je odložen.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by igor75 (@igor_vucicevic_75) on

Prema podacima kruševačke meteorološke stanice vetar je duvao brzinom od 32 metra u sekundi, odnosno 115 kilometara na sat, a za 40 minuta na području Kruševca je palo 50 litara kiše po metru kvadratnom.

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima