≫ 

Mladom lekaru Zoranu je prekipelo i sad za "dž" radi pregled na koji se čeka mesecima

- Ja sam čovek iz naroda i uvek uz radničku klasu - poručio je za Telegraf.rs

Zoran Novaković

Foto: Facebook

Plaćamo zdravstveno osiguranje, a onda pored toga traže da dodatno platimo neki pregled i analizu. Zbog ovog apsurda srpskog zdravstva lude mnogi pacijenti, a sada je prekipelo i jednom lekaru.

Mladi doktor iz Bača Zoran Novaković (32) zapalio je društvene mreže nakon što je objavio da će dopler ultrazvuk krvnih sudova, koji se inače naplaćuje i na koji se čeka prosečno oko dva meseca, raditi besplatno svakome kome treba.

- Poštovani građani opštine Bač, za vas sam tu i dalje da radim BESPLATNO dopler ultrazvuk krvnih sudova. Kome god treba tu sam i neka se javi. Uprkos svim pretnjama pojedinaca, ja mislim da ljudi koji nemaju novca imaju pravo na besplatne preglede i treba svima pomoći, zbog toga lekari i postoje. Naravno ako treba i u drugim opštinama slobodno zovite - napisao je on.

Na pitanja Telegrafa jutros nije imao vremena da odgovara jer, kako nam je objasnio, žuri na operaciju. Samo je kratko prokomentarisao.

- Ja sam čovek iz naroda i uvek uz radničku klasu.

Zoran je u video snimku naveo da su lekari dužni da pomažu ljudima bez ikakve nadoknade, jer već primaju svoje plate.

- Ko želi dodatnu zaradu, on se bavi privatnim poslom. Uvek sam bio pobornik pomoći ljudima, naročito onima koji su socijalno ugroženi. Sve što sam u stanju da pomognem, bilo medicinski ili emotivno, da budem rame za plakanje, tu sam. Niko i ništa me neće zaustaviti jer ja sam u službi ljudi, pacijenata. Svi imaju prava na besplatnu zdravstvenu zaštitu. Zdravlje je nešto što nema cenu i mora biti besplatno - zaključio je on.

(M. L)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    5. avgust 2019 | 14:04

    "JA SAM ČOVJEK IZ NARODA I UVIJEK UZ RADNIČKU KLASU", KAO MLADOM ČOVJEKU, DOKTORU I LJUDINI , MOČE SKIDAM TI KAPU. SVE TI ŽIVJELO I CVJETALO .👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • RISKA

    5. avgust 2019 | 14:34

    DA LI JE MOGUCE OVAKO NESTO U NASOJ SRBIJI????? ZIV BIO 100 GOD.

  • dea

    5. avgust 2019 | 14:00

    Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA