Veliki uspeh srpskih đaka: Zlatni gimnazijalci doneli novu medalju iz Hong Konga

Na takmičenju je učestvovalo 140 srednjoškolaca iz 35 zemalja sveta

  • 4
đaci, uspeh, Hong Kong Foto: Facebook

Vasilije Pantelić, učenik XIV beogradske gimnazije i Igor Eskić, učenik gimnazije "Svetozar Marković Niš" osvojili su bronzane medalje na 16. Svetskoj geografskoj olimpijadi koja je održana u Hong Kongu.

Na takmičenju je učestvovalo 140 srednjoškolaca iz 35 zemalja sveta. Ovogodišnja tema olimpijade je bila "Discovering a vibrant city for our smart future", a ekipu Srbije predstavljala su četiri srednjoškolca.

Regionalni centar za talente Beograd 2, koji je organizator domaćih takmičenja iz geografije i organizuje učešće na međunarodnim takmičenjima iz geografije izuzetno je ponosan na uspeh srpskih srednjoškolaca, koji je, kako se navodi u saoštenju za medije, rezultat dugogodišnjeg rada i prilagođavanja ovom takmičenju čiji se zahtevi dijametralno razlikuju od načina rada u našim školama.

Centar za talente zahvalio je profesorima i studentima doktorskih studija Geografskog fakulteta koji su već nekoliko godina u timu koji priprema domaća i međunarodna takmičenja, profesorima geografije srednjih škola Srbije kao i Tim liderima koji su vodili učenike na takmičenje.

Ovim uspehom je nastavljena tradicija uspeha polaznika Regionalnog centra za talente Beograd 2 na međunarodnim takmičenjima i u godini jubileja, 20 godina rada Centra, očekuju da broj medalja sa međunarodnih takmičenja dostigne stotinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tes

    5. avgust 2019 | 14:18

    Bravo deco,ovo zasluzuje nasu veliki paznju a ne neke spodobe is rojalitija.

  • amerika

    5. avgust 2019 | 17:22

    Samo dva komentara, a da se pise o lunjari ili ostalim iz zadruge bilo bi preko hiljadu komentara, sramota...

  • ГС

    5. avgust 2019 | 14:21

    Ма пусти њих, него кад почињу 'Парови'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA