≫ 

Održana najlepša trka u Srbiji: Bebe stale na crtu, ali jedan dečak je zastao i oduševio sve (VIDEO)

A publika je vatreno navijala, pokušavajući da stimuliše male trkačice. Kao i roditelji - mahali su sa cilja, dozivali, animirali, ali one su želele samo da se igraju i druže

  • 2
Trka beba, Sjenica Foto: Printskrin Youtube/TVSjenica

U Sjenici je 4. avgusta održana najlepša trka u našoj zemlji - šesta trka beba, na kojoj je puzalo 21 dete starosti do godinu dana - devet devojčica i 12 dečaka.

"Borba" je počela tako što je jedan roditelj stajao na start liniji, a drugi na cilju, dočekujući svako svog pobednika.

Voditeljka je uzviknula "srećno, bebe" i trka je počela. Prve su se takmičile male dame. Međutim, neke od njih nisu želele da se trkaju, već su samo malo odmakle od cilja i sele.

A publika je vatreno navijala, pokušavajući da stimuliše male trkačice. Kao i roditelji - mahali su sa cilja, dozivali, animirali, ali one su želele samo da se igraju i druže. Kada bi se približile cilju, devojčice bi sele i počele da aplaudiraju, potom bi se igrale odlazeći do drugih beba.

- Tamo, tamo! Kod tate - sugerisale su mame, ali uzalud.

Neke nisu htele ni makac dalje od starta. A onda je jedna devojčica otuzala do tate i tako postala pobednica u teksas šortsiću i beloj majici.

Trka beba, Sjenica Foto: Printskrin Youtube/TVSjenica

DEČACI MALO ODLUČNIJI

Dečaci su bili malo odlučniji, maršute su se mešale i preplitale. Jedan trkač legao je malo da odmori, naslonio se na ruku i gledao trku: on je odmah odustao.

Ipak, pobednik do "žute trake" stigao vrlo brzo, mami u zagrljaj.

Tako je još jednom dokazano da je ova manifestacija pre svega namenjena druženju, a ne takmičenju.

Kraj trke obeležile su nagrade koje su svima dodeljene, a na razglasu je bila dobro poznata pesma svim generacijama: "Cveće je ukras bašte, leptir je ukras cveta, a deca puna mašte, deca su ukras sveta!"

Pogledajte video trke ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA