• 4

AMSS apeluje – Obezbedite svoj sertifikat i kvalifikacionu karticu na vreme

Auto-moto savez Srbije je od početka 2019. godine, a na osnovu ovlašćenja Agencije za bezbednost saobraćaja za poslove podnošenja i obrade zahteva za izdavanje sertifikata i kvalifikacionih kartica za vozače, u okviru poslova poverenih Zakonom o bezbednosti saobraćaja, započeo proces sertifikacije profesionalnih vozača  u ovlašćenim ekspoziturama AMSS na 31. lokaciji na teritoriji cele zemlje

  • 4

Sertifikat o stručnoj kompetentnosti i kvalifikacionu karticu mora imati svaki vozač kome je upravljanje vozilom osnovno zanimanje kada upravlja vozilom C, C1, D, D1, CE, CE1, DE ili D1E kategorijom, a kojima se potvrđuje početna kvalifikacija za prevoz tereta odnosno prevoz putnika i nema rok važenja.

- Apelujemo da svi profesionalni vozači sa srpskom vozačkom dozvolom, u nekoj od naših ekspozitura na vreme podnesu zahtev za sertifikat i kvalifikacionu karticu. Pod propisanim navedenim uslovima zahtev mogu predati u AMSS tokom 2019. godine, jer će prema Pravilniku već u 2020. godini ukoliko žele da rade kao profesionalni vozači, obavezno morati da imaju sertifikat i kvalifikacionu karticu - rekli su iz AMSS-a.

AMSS logo

Foto: AMSS

- Svi vozači koji na dan stupanja na snagu Pravilnika o uslovima i načinu sticanja sertifikata o stručnoj kompetentnosti i kvalifikacione kartice, kao i u periodu od jedne godine od dana stupanja, imaju u vozačku dozvolu upisanu neku od kategorija C, C1, D, D1, CE, C1E, DE ili D1E, mogu podneti u AMSS ekspoziturama zahtev za izdavanje sertifikata i kartice, bez pohađanja obavezne obuke i polaganja stručnog ispita.

- Kvalifikaciona kartica vozača je međunarodni dokument i podaci su dvojezični, na srpskom jeziku (ćirilično pismo) i engleskom jeziku, i kao lični dokument glasi na ime vozača

Celokupan spisak AMSS ovlašćenih ekspozitura sa adresama, kontakt telefonima i uputstvom za  popunjavanje uplatnica i zahteva za izdavanje, možete pronaći na sajtu Auto-moto saveza Srbije: www.amss.org.rs

sad, hjuston, pucnjava, auto-put

Printscreen: Youtube/KETKnbc

Uz Zahtev za izdavanje sertifikata i kvalifikacione kartice potrebno je priložiti:

Fotokopiju ili ispis lične karte vozača – originalni dokument na uvid;

Fotokopiju vozačke dozvole vozača – originalni dokument na uvid;

Fotografiju vozača formata 25x35 mm, ne starija od 6 meseci;

Dokaze o izvršenim uplatama.

VIDEO: Zapaljeni autobus krstario ulicama ruskog grada Orela

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1111

    Pa klasichno kupovanje kartice kao i svojevremeno vozachke. Pa nigde u svetu nema da podnesesh zahtev i dobijesh a da pri tome ne polazesh.

  • Lazar

    Bolje slovencima da dam 500e za kod 95 nego nasima 10 hiljada.

  • Pit

    Poenta?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima