Bajramska poslanica Mešihata Islamske zajednice: "Provedimo dane u odricanju od svega nevaljalog"

Kurban bajram počinje sutra i traje četiri dana

  • 12
Bajrakli dzamija Kurban bajram Foto: Tanjug/AP

Mešihat Islamske zajednice uputio je danas Bajramsku poslanicu islamskim vernicima povodom sutrašnjeg velikog praznika Kurban bajrama.

- Provedimo bajramske dane u odricanju od svega nevaljalog - mržnje, zlobe, oholosti, škrtosti, sebičnosti, ljubomore, kukavičluka i gramzivosti. Provedimo ove mubarek dane u ljubavi i prijateljstvu, solidarnosti i dobročinstvu, te uzajamnom potpomaganju. U tom smislu, svim pripadnicima islama u zemlji i dijaspori - Bošnjacima, Albancima i Romima, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN, da ga u zdravlju, berićetu i Božijem raziluku provedete i još mnogo dočekate - kaže se u poslanici predsednika Mešihata muftije Mevluda ef. Dudića.

Veliki praznik islamskim vernicima čestitali su i Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević i drugi.

SEAD NASUFOVIĆ: ČOVEK JE ČOVEKU NAJVEĆI DAR OD BOGA

Nasufović je čestitao praznik svim građanima islamske veroispovesti, uz poruku da ne zaborave da je čovek čoveku najveći dar od boga.

Sead Nasufović Foto: Tanjug/AP

- U islamskoj tradiciji, dan radosti u kojem se ostvarilo zajedništvo je upravo dan Bjarama, koji je pred nama. Zato, vi, koji znate veličinu zajedništva i živite u miru u svom domu i domovini, ne dozvolite sebi da ovaj Bajram dočekate u svađi sa svojom porodicom, komšijama i prijateljima - rekao je Nasufović u bajramskoj poslanici.

Pozvao je sve da u molitvama ne zaborave ni žive, ni umrle, ni komšije ni prijatelje, one koje znaju i one koje ne znaju.

- Molite se za svakog čoveka, baš kako je radio i božji poslanik i ne zaboravite da je čovek čoveku najveći dar od boga - rekao je reis i poželeo dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, sreću u porodici svim ljudima širom sveta koji, kako je rekao, žele mir i dobro čovečanstvu.

Kurban bajram je poslednji od dva bajramska praznika, dok je prvi Ramazanski bajram, koji proslavljaju muslimani širom sveta.

Počinje u nedelju i traje četiri dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA