Srem na moderan način: Turističko gastronomska manifestacija "Gastro Srem 2019"

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ koja se ove godine održava pod sloganom “Srem na moderan način” i čije je ovogodišnje zaštitno lice glumac Aleksandar Dunić, održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 17h

  • 1
Gastro Srem

Foto: Promo/Gastro Srem

Na ovoj manifestaciji proizvode će izložiti domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi , rakije, med, džemovi, kolači...

Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete Srema, na koje je uticaj ostaviola multikulturalna sredina u kojoj su nastajali i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Gastro Srem

Foto: Promo/Gastro Srem

Prvog dana manifestacije održaće se sremačno veče poezije.

Posebnu atrakciju drugog dana manifestacije čini će nastup ženskog tamburaškog orkestra “La Banda”.

Gastro Srem

Foto: Promo/Gastro Srem

Manifestacija „Gastro Srem“ nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ .

Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.

Gastro Srem

Foto: Promo/Gastro Srem

U subotu 31. avgusta održaće se “Open kitchen show” u okviru koga će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

- Za decu smo pripremili posebnu radionicu “Slama land” na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame. okviru radionice biće napravljen konj od slame u prirodnoj veličini. - izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.

Gastro Srem

Foto: Promo/Gastro Srem

U okviru namifestacije “Gastro Srem 2019” biće priređena izložba “Kuvara iz čitavog sveta” na kome će biti izložen i najstariji srpski kuvar.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    12. avgust 2019 | 16:46

    Svaka cast Telegrafu na objavljivanju ovakvih korisnih informacija.Jer mislim da gradjani nase zemlje treba da znaju da sirom Srbije postoji gomila ovakvih lepih kulturnih manifestacija.I da se svasta nesto lepo desava sirom nase zemlje,sto treba posetiti i ispratiti.Nismo ni svesni koliko je nasa Srbija lepa zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA