≫ 

Danas ćemo se "kuvati" na 38 stepeni: Još jedan tropski dan, evo gde će tek uveče padati kiša

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak

  • 8

U Srbiji će i danas biti vrlo toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 38  stepeni, osim na severozapadu, gde će biti nešto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32  stepena.

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni, tokom dana u Bačkoj i Sremu u skretanju na severni, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 24 stepena, a najviša dnevna od 32 do 38  stepeni. Krajem dana i u toku noći se u severnim i zapadnim krajevima očekuje jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature.

Vreme, prognoza Foto: Printskrin/RHMZ

I u Beogradu se danas očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni, u drugom delu dana u skretanju na severni, severozapadni. Jutarnja temperatura iznosiće oko 24  stepena, najviša dnevna oko 36. U toku noći sledi postepeno naoblačenje.

Vreme, prognoza Foto: Printskrin/RHMZ

U sredu se lokalno očekuju obilni pljuskovi, 20 do 30 litara za kratak vremenski period, ponegde i više, kao i pojava grada i u zoni pljuska povremeno olujni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme, prognoza Foto: Printskrin/RHMZ

U četvrtak će biti svežije, promenljivo oblačno i u većini mesta suvo, samo se na jugu i istoku zemlje očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

VIDEO: Spirala smrti! Evo kako vrućina može da bude fatalna

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA