• 6

Prvi avion na međunarodnom letu sleteo na aerodrom Čenej: Veliki dan za Novi Sad i Aero-klub

Potvrđeno je da je redovan poslovno turistički međunarodni saobraćaj moguć i sa malih aerodroma

  • 6

Na aerodromu Čenej danas je obavljen prvi međunarodni poslovni let iz Minhena.

U poslovnu posetu iz Nemačke je sa saradnicima doputovao Herper Klaus, vlasnik velike kompanije za otkup i preradu povrća.

Avion Cessna 340 D-IAIN, capt Kurt Blendinger je sa aerodroma Straubing EDMS, preko Linza i Balatonfireda na Čenej LYNS preleteo za 2 sata i 20 minuta tačno po najavljenom planu leta.

Nakon obavljenih poslovnih razgovora, u tačno najavljeno vreme, nakon obavljenih formalnosti, avion je odleteo za Nemačku. Ovim je potvrđeno da je moguć redovan poslovno turistički međunarodni saobraćaj i sa malih aerodroma uz jednostavnu proceduru što i građanima, poslovnim ljudima, turistima i sportskim i privatnim pilotima pruža velike mogućnosti.

Aerodrom Čenej

Avion Cessna 340 D-IAIN na čenejskom aerodromu, Foto: Facebook/Franja Nadjbabi/Aeroklub "Novi Sad"

Novi Sad kao grad sa pola miliona stanovnika sa rastućom privrednom aktivnošću i turizmom ovo treba da ima.

Predsednik Aero-kluba "Novi Sad" Dragoljub Samardžić kazao je da su pre ovoga svi letovi su išli preko Batajnice i aerodroma Nikola Tesla, te da je ovo veliki dan je za Aero-klub i Novi Sad.

Dodao je da čenejski aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona do 20 mesta koji imaju mogućnost da slete na travnati teren.

(Telegraf.rs/nsuzivo.rs)

Komentari

  • Boža palilulc

    Prave aerodrom u Kraljevu koji nema putnike, a N.Sad kao drugi grad u Srbiji koristi ovu livadu u Čeneju gde mogu da slete samo ovi vrapci. Ali ko zna zašto je to dobro. Mi u Nišu jedva razradismo aerodrom i kad počeo da donosi prihod uzeše nam ga. Bem ti našu sreću!

  • Zašto

    Sa travnate staze, zašto ne betonska pista, zašto samo da Beograd ima aerodrum, dokle više naše pare u njine džepove...??!!

  • Joakim

    Danas ne bi mogao da sleti garant, od blata i vode.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima