• 4

Voz naleteo na auto koji se provlačio između spuštenih rampi u Rumi, jedna osoba teže povređena

U ovoj nesreći je teže povređena jedna osoba iz drumskog vozila

  • 4

Jedna osoba je teže povređena sinoć, kada je u železnickoj stanici Ruma, na putnom prelazu obezbeđenom automatskim branicima, međunarodni putnički voz naleteo na drumsko vozilo, koje se provlačilo između spuštenih rampi, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".

Voz je naleteo na drumsko vozilo, u sredu 14. avgusta, u 22.28 sati, a prema prvim informacijama, teže je povređena jedna osoba iz drumskog vozila.

Za nesreću na putnom prelazu u Rumi odgovoran je isključivo vozač drumskog vozila, koji nije poštovao propise i saobraćajnu signalizaciju, jer je pokušao da zaobiđe spuštene branike na putnom prelazu, ističe se u saopštenju.

Takođe, podseća se da se u proteklih par dana dogodilo nekoliko slučajeva da nesreće na putnim prelazima prouzrokuju vozači drumskih vozila nepoštovanjem propisa i saobraćajne signalizacije.

"Infrastruktura železnice Srbije" ponovo apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i ne pokušavaju da pređu preko pruge kada su rampe spuštene, jer je to jedini način da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski zivoti.

VIDEO: Mašinovođa izašao iz lokomotive kako bi zaštitio vozače automobila

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • ..

    Evo i slika ispod teksta isto, i onda se gine na pruznim prelazima nisu obezbedjena... Pa ovde ljudima nije obezbedjena jedino pamet sve ostalo imamo. Osnovno pravilo je da se gleda levo i desno pre nego predjes ulicu, za prugu to vazi 3x ako treba,nigde opravdanja nema za poginuca sem u vozacima i eto ovakim pesacima. Da ih neko nosi na dusi citav zivot jer je pamet plitka.

  • Aca

    Za svaku nezgodu na pruznom prelazu je odgovoran iskljucivo vozac drumskog vozila. Svakj.pruzni prelaz je pbezbedjen odgovarajucim znakovima. Nemojte unositi zabune ... Sinsko vozilo UVEK ima prednost

  • Mićo

    Zatvor odma bar 3 meseca

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima