• 78

Uručen otkaz medicinskoj sestri iz Zvečanske: Bacala dete kao da je džak

Rukovodioci Zvečanske istakli su i da su oni jednoglasno ocenili da je Đ.A. neadekvatno reagovala

  • 78

Đ.A., medicinskoj sestri iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, juče u toku podneva zvanično je uručeno rešenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je "Politici" u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Neposredno pre nego što je potvrđeno da je Đ.A. dobila otkaz, u centru u Zvečanskoj je održan i prošireni kolegijum koje je mored rukovodstva ove ustanove prisustvovao i ministar Zoran Đorđević.

- Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posledice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da ceo postupak stigne do kraja, pa da se onda tek sastanemo.

Jedino što je, da bismo ispoštovali sve procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedelja. Posle svega, ovo pokazuje da že svi koji krše pravila biti sankcionisaniu skladu sa zakonom.

Ali, kad je reč o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, treba da znaju da imaju moju podršku i da ću uvek da stanem iza njih. Jer oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav i koji novac ne može da plati - naveo je Đorđević posle sastanka.

Rukovodioci u centru istakli su i da su oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocenili da je Đ.A. neadekvatno reagovala.

Podsetimo, snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je sredinom jula na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi da ona nosi dete u jednoj ruci i onda ga, mlatarujući njime kao da je džak, ubacuje u krevetac. Vidi se i kako fotografiše dete, te izlazi iz prostorija sa mališanima.

(Telegraf.rs/Politika)

Komentari

  • Kontejnet

    Dobro izgleda mala

  • Sramota

    Samo otkaz??? Pa to se podrazumevalo, trebalo je velika novcana nadoknada i zabrana 5 god da se zaposli u bilo kojoj ustanovi gde ima dece. A ne ovako su je samo prebacili na drugo mesto sa drugom decom, i opet ce da nastavi po starom

  • 🇷🇸

    Vidi se da ovaj posao radi bez ljubavi i pažnje prema deci, oni su mali željni pažnje čak i ako plaču. Zašto radiš taj posao ako nemaš strpljenja sa decom.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima