• 4

Nesreća na pruzi kod Zaječara: Cisterna sa amonijakom iskočila iz šina

Saobraćaj je na ovoj deonici obustavljen do daljeg

  • 4

Na pruzi Zaječar-Prahovo, kod sela Kobišnica, jutros nešto posle 11 sati, ispala je sa šina cisterna sa amonijakom.

Kompoziciju od 12 vagona sa oko 600 tona amonijaka, kako nezvanično saznaje Ng portal, prevozilo je Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe "Srbija kargo".

Sa šina je ispala osma cisterna, ali srećom, bez ikakvih posledica. Amonijak nije iscureo, a čitava kompozicija je obezbeđena. Očekuju se i nadležne ekipe da dođu i podignu cisternu, kako bi voz nastavio put, ali nema naznaka da li će sve biti završeno do utorka.

Saobraćaj je na ovoj deonici obustavljen do daljeg. Prema nezvaničim informacijama, amonijak je trebalo da bude dopremljen u prahovski "Eliksir".

Ne zna se zbog čega je cisterna ispala sa šina, ali imajući u vidu da u ovaj deo pruge godinama nije ulagano, pretpostavlja se da je u pitanju dotrajalost železničkih pragova, o čemu će, ipak, konačan sud da da "Infrastruktura Železnice Srbije" u čijoj je nadležnosti ova pruga.

(Telegraf.rs/ngportal.rs)

Komentari

  • Лицемер

    Шта треба да се деси да би у земљи Србији где живи небески народ, неко одговарао због превоза опасних материја неисправном пругом ... јел треба сви да се преселимо на небо ! ?

  • Milic

    Pruge su nam u katastrofalnom stanju sve propada a ministarku bas briga .

  • Rs

    Koji je ovo put stoti haos!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima