Vuk je pao sa litice u Tašmajdanskom parku, 6 godina je u komi. Sada je njegov spas u Rusiji

Ruski lekari pokušaće da saniraju infekciju na mozgu sa kojom se Vuk bori 3 godine

  • 7

Dečak Vuk Erceg koji je već 6 godina u komi, uzrokovanoj povredama glave prilikom pada sa litice u Tašmajdanskom parku 2013. godine, otputovao je na lečenje u Moskvu.

Operaciju koju su srpski lekari odbili zbog prevelikog rizika, prihvatili su neurohirurzi sa ruskog instituta "Sklifasovski", gde će tokom narednih nekoliko meseci nizom zahvata pokušati da saniraju infekciju na mozgu, sa kojom se Vuk bori duže od tri godine.

Iako hirurški zahvati ne mogu da povrate dečaka iz komatoznog stanja, trebalo bi da otklone opasnost od širenja infekcije i stabilizuju njegovo zdravstveno stanje.

Iz klinike u Tiršovoj u kojoj je proveo poslednjih šest godina, Vuk je prebačen na institut "Sklifasovski" u Moskvi, gde ga već pregleda konzorcijum lekara, rekla je za N1 Vukova majka Irena Petrović.

Iako država pokriva troškove transporta, lečenja i postoperativne nege, Petrović podseća na niz sistemskih propusta i opstrukcija sa kojima je morala da se bori tokom prethodnih šest godina.

- Šest godina sam bila bitku sama i dovodila lekare s raznih strana, iz drugih zemalja. I kad sam našla lekare koji treba da ga operišu, ja sam morala da bijem bitku da potpišem ugovor sa bolnicom, pa da potpišem ugovor sa avio-kompanijom - ističe Petrović.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA