• 15

Beograđanka kupila hleb tvrd kao kamen, ali bukvalno! Nije mogla da ga preseče ni satarom i čekićem

- U ovoj situaciji nikako ne važi ona stara poslovica "ko tebe kamenom, ti njega hlebom", jer bi posledice bile identično katastrofalne - kroz smeh je rekla naša sagovornica

  • 15

Jedna žena iz Beograda kupila je hleb u pekari u Pančevu, u naselju Tesla, ali joj je vrlo brzo obrok preseo. Došla je kući, izvadila ga iz kese, a onda nije mogla da ga iseče.

Najpre je pokušavala različitim vrstama noževa, ali kada ni to nije uspela, uzela je sataru i čekić. Da, dobro ste pročitali.

- Majka mi živi u tom kraju, pa joj u spornoj pekari često kupujem mini-pice, koje, istina nisu uvek baš najbolje. Pošto mi je najbliža, mahom tu svraćam, ali ovo mi se nikada do sada nije desilo. Kupila sam hrono hleb i donela ga kući, ali kada sam htela da napravim ručak, nisam mogla. Mučila sam se prvo sa noževima, ali nije bilo moguće preseći ga. Onda sam uzela sataru i čekić, ali i sa njima je išlo teško - ispričala je naša sagovornica i dalje ne mogavši da poveruje kakav hleb je dobila.

Hrono hleb

Nije išlo ni sa satatom, ni sa čekićem; Foto: Telegraf

Ona je dodala i da je najpre mislila da je reč o starom hlebu, ali kada je shvatila da nije, zapitala se od čega je napravljen. A dok je vodila ljutu bitku za svoje parče hleba (ali bukvalno) setila se nekog svog razmišljanja kada je bila mala.

- Dok sam se mučila da ga presečem, samo mi je kroz glavu prolazilo ono što je bilo neko nepisano pravilo kada sam bila mala, a to je "da se prodavac mora potruditi da mu roba bude što bolja, kako bi se kupac opet vratio" ili u najgorem slučaju "da ti tu istu robu kupac ne bi vratio". Radnici te pekare su mi ga prodali sa sve osmehom, a nemoguće je da nisu osetili da je tvrd kao kamen - priča zgranuta Beograđanka.

GDE JE ZAVRŠIO HLEB?

- Kako nisam uspela da ga pojedem, ostavila sam ga na terasi da ga grickaju ptice. Mada ni tamo nije bezbedno, jer... šta ako nekom padne na glavu? U ovoj situaciji nikako ne važi ona stara poslovica "ko tebe kamenom, ti njega hlebom", jer bi posledice bile identično katastrofalne - kroz smeh je zaključila naš razgovor.

Na početku teksta pogledajte kako je izgledao neuspeli pokušaj sečenja hleba. 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ant

    Pa valjda ga je u pekari uzela u ruku. Zar je moguće da nije procenila kakav je i tražila drugi, već se u kuhinji glupira alatom...

  • Cica

    E, da si imala motirku...... ko zna sta u njega stavljaju

  • Jeretik

    Ovi što jedu hleb sa sedam kora ćute i trpe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima