• 11

Oni su budućnost Žandarmerije: Prošli su kroz vatru, blato i vodu, i izašli kao pobednici

- Svaki budući pripadnik Žandarmerije mora da zna da ulazak u ovu jedinicu nije nešto što je samo forma - rekao je Nebojša Stefanović

  • 11

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Nastavnom centru "Jasenovo" prikazu dela selekcione obuke 63 polaznika koji žele da budu pripadnici Žandarmerije.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji žele da postanu deo Žandarmerije moraju da prođu kroz selekcionu obuku koja traje 21 dan i podrazumeva ozbiljne psihofizičke testove - rekao je Stefanović.

Nastavni centar Jasenovo, obuka

Foto: MUP

On je istakao da su takve obuke deo politike razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova, koja podrazumeva ozbiljnu selekciju, karijerno napredovanje i konstantno usavršavanje.

- Svaki budući pripadnik žandarmerije mora da zna da ulazak u ovu jedinicu nije nešto što je samo forma, već on mora da ispuni određene kriterijume koji podrazumevaju vrhunsku fizičku pripremljenost, ali i da prođe druge testove koji garantuju da, kada postane deo ove elitne jedinice, može da ispuni svaki zadatak koji se pred njega postavi - naglasio je Stefanović.

Nastavni centar Jasenovo, obuka

Foto: MUP

Tokom današnje vežbe, kako je rekao, prikazan je način rada instruktora sa polaznicima, ali i jedan segment vežbi koje oni prolaze.

- Drago mi je da vidim da se svakom detalju poklanja ogromna pažnja, jer je žandarmerija jedinica od koje se najviše očekuje, jedinica koja mora da ispuni svaki zadatak i koja u slučaju odbrane slobode i bezbednosti građana Srbije ne sme da omane - istakao je Stefanović.

Pooštreni kriterijumi obuke i selekcije, ulaganje u vozila, uniformu, naoružanje i opremu pripadnika Žandarmerije, kako je naveo Stefanović, garantuju da će ova elitna jedinica opravdati ogromno poverenje koje uživa.

Nastavni centar Jasenovo, obuka

Foto: MUP

Nastavni centar Jasenovo, obuka

Foto: MUP

Nastavni centar Jasenovo, obuka

Foto: MUP

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dragan

    D.B. Srbije fazon C. Beretki pravi momci.

  • BrckRSu

    Bravo!

  • Dusan

    Nekada je to bilo mnogo bolje...sada nije to nista toliko tesko...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima