• 25

Majka troje dece se žalila jer taksi nije hteo da je vozi: Očekivala podršku, ali su je svi napali

Oglasila se i dispečerka koja je odbila da pošalje vozilo

  • 25

Na Fejsbuk stranici Slobodan grad Smederevo prethodnog dana majka troje dece izazvala je svojim postom lavinu negativnih komentara.

Ona je, naime, objavila da taksista u Smederevu nije želeo da vozi nju, još jednu žensku osobu i troje dece, od kojih je jedno beba od 9 meseci.

- Danas su odbili da voze dve žene, dva deteta od po 6 godina i bebu od 9 meseci pod izgovorom da ne sme da vozi 5 osoba. I to jako drsko i bezobrazno. I dispečerka koja sve to potvrđuje i neće da pošalje drugo vozilo jer niko neće od taksista da vozi toliko osoba - napisala je žena.

Majka, taksi

Foto: Slobodan grad Smederevo

Njen post razgenevio je građane ali i taksiste.

- Najbolje da kombi nabavimo. Auto je registrovan za 5 osoba. Kad saobraćajac zaustavi, a vas je 5 plus beba... Šta nije jasno? Beba se računa kao osoba. A mušterije misle: "A šta, beba, držaću je u ruke". Uvek taksisti ispadaju najgori - napisao jedan taksista.

Majci čije su ponašanje Fejsbuk korisnici okarakterisali neodgovornim, odgovorila je dispečerka koja je odbila da pošalje vozilo.

- Ja sam lično ta dispečerka koja Vas je odbila za vožnju i verujem da bi Vas svako odbio jer nije po zakonu. Kada poštujemo zakone, najgori smo, kada se desi da ne ispoštujemo, opet smo najgori - poručila je.

Nizali su se i komentari građana koji su naglasili da je bezbednost dece najvažnija, te da svako od njih mora da ima svoje sedište.

Niti je bezbedno, niti čovek želi da plati kaznu. Danas smo sestra i ja sa mnogo manjom decom pozvale dva taksija u Subotici, jer, logično, ima nas više od 5 - napisala je jedna Subotičanka.

- Da ste vi tako krenuli svojim kolima i da vas je policija zaustavila, ako ima više od 5 osoba (vi kao vozač ste peti), kaznili bi vas. Verujte mi da taksisti mnogo rizikuju kada povezu više od 4 osobe - bio je još jedan od komentara.

Smederevci su nastavili da brane taksistu.

- Za bebu mora da postoji sedište, dakle beba ne sme da se drži u krilu i rukama tokom vožnje. Da je stavio sedište (ako ga ima) zauzeo bi jedno mesto. Taksita je u pravu i uradio je to po zakonu.

Komentari

Foto: Facebook/SLOBODAN GRAD SMEDEREVO

Drugi su, pak, zamerili majci troje dece jer nije naručila dva vozila, uz pretpostavku da je želela da uštedi 150, 200 dinara nauštrb bezbednosti svoje dece.

- Imam četvoro dece. Digla sam kredit i kupila auto sa 7 sedišta. I rešen problem. Ok, ne može svako to priuštiti, shvatam. Ali platiti dva puta po 100 ili 150 dinara, ako baš nemaš drugi izlaz, nije previše - napisala je jedna majka.

- Ne mogu da verujem da je dotična gospođa uopšte pomislila da je ona diskrimisana jer ima troje dece, neka su živa i zdrava dečica ali zakon je zakon. Zar će neko zbog njenih 100, 150 dinara... pa neka je i 500, da plaća kaznu i ima problema sa zakonom? Niko nije lud - još jedna je od opaski na račun ove majke.

VIDEO: Na zadnjem sedištu njegovog auta... Žene se lemaju!

(D.S)

Komentari

  • jaca

    Posteni taksisti, a kad pogurate njih 10 po ceni karte, tad moze? Mene sa jednom bebom nije hteo da vozi! Taksista mi je preko glave, drski su i bezobrazni.

  • Sofija

    Ipak razumem ženu, zašto toliko negativnih komentara?

  • Tralala

    Ma sad su odjednom taksisti toliko posteni, kako da ne. Bas je mene vozio kao 6tu osobu u taksiju a ima jos x slucaja. Tako da je mogao da poveze i tu bebu nisu sigurno isli do beograda

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima