≫ 

Umesto igračkica, detetu kupujem sanduk: Milena se porodila u aleksinačkoj bolnici. Izgubila je bebu

Babica me je pitala zašto me porađaju, kad nemam nijedan simptom. Rekla je: "Perem ruke od toga, neću da imam ništa s tim".

  • 78
Milena Radojković

Foto: Privatna arhiva

Užasno mi je teško da pričam o tome. Svakim danom se borim sa svojim bolom. Ovo je prvi put za 5 meseci da pišem, pričam, govorim o onome što se tog dana dogodilo. Svakog dana čitam u novinama šta se dogodilo ovog meseca u porodilištu u Aleksincu i moram da ispričam šta se meni desilo.

Ovim rečima Milena Radojković iz Sokobanje započinje svoju bolnu priču o tome kako je, nakon porođaja u Opštoj bolnici u Aleksincu, izgubila svog dečaka.

Za portal Telegraf.rs kaže da tog dana nije imala nikakve bolove. Nije joj ni vodenjak pukao.

- Doktor me je prevremeno porodio, na silu, uz izgovor da sam otvorena. Nekoliko dana pre toga mi je rekao da će me ranije poroditi, jer ide na odmor, pa da me ne bi drugi doktor porađao. Naglasio mi je da će me skupo koštati to što će me porađati - počinje Milena i dodaje: "Rekla sam mu da nije bitno koliko će koštati, samo da sa mojim detetom bude sve u redu i da ćemo ga nagraditi".

U tom trenutku, Milena još nije ušla u deveti mesec. Falilo joj je još nekoliko dana.

- Tog jutra kada je trebalo da se porodim, došao je drugi doktor i rekao mi da neće da me porode, jer mogu još da izdržim. Dao mi je utrogestan. Zatim je došao u vizitu doktor koji je trebalo da me porodi. On mi je rekao da će me poroditi u toku dana - sa teškim bolom se priseća.

Navodi i da su se svi čudili jer će je doktor ipak poroditi, iako nema bolove i još nije ušla u deveti mesec.

ALEKSINAC OPSTA BOLNICA PORODILISTE

Porodilište u aleksinačkoj bolnici gde se Milena porodila, Foto: Obaleksinac.rs

- Babica me je nekoliko puta pitala zašto me doktor porađa, iako nemam nijedan simptom. Rekla je: "Perem ruke od toga, neću da imam ništa s tim". Svi su se čudili, šaputali i pogurkivali se oko mene. Dolazile su i babice, sestre, devojke koje su bile sa mnom u sobi, nikom nije bilo jasno zasto mene porađa, a devojku koja je ležala pored mene i koja je umirala od bolova nije hteo ni da pogleda. Nju je tek ujutru porodio drugi doktor - objašnjava naša sagovornica.

Priča da se agonija produžavala, te da su joj tri puta za porođajnim stolom stavljali kateter, pa skidali i slali na carski rez.

- Dali su mi 7 bruskopana da bi mi se mišići opustili, da li je to normalno? Nisam doktor, ali sam prilično sigurna da to nije normalno. Moja beba nije bila mala. Kada sam se konačno porodila, preko noći su mog dečaka odveli u Niš. Niko mi ništa nije pričao, nisam znala šta se dešava. Samo su mi rekli kako je sve u redu i da će sve biti u redu. Celu noć nisam spavala, samo sam plakala. Znala sam da nešto nije u redu. Osećala sam to. Sve žene koje su bile oko mene, sve su bile sa svojom decom u naručju, samo ja nisam znala šta se sa mojim detetom dešava. Krevetić pored mene je bio prazan - sa neopisivom tugom priča Milena.

UMESTO IGRAČAKA, KUPUJEM MU SANDUK

- Kada je otac mog deteta zvao doktora da pita sta se dešava, nije mu se javio. Onda se obratio meni, vikao jer ga je on zvao, kada on nema više ništa sa tim, rekao je da je on svoje završio - priseća se Milena.

Na svoj zahtev je izašla iz bolnice i otišla kod svog deteta koje je bilo u Nišu.

- Gledala sam dete kako mi se bori za život, gledala sam kako umire. Otac mog deteta je prijavio Zdravstvenoj inspekciji u Nišu. Od tada je prošlo pet meseci, a mi nemamo ni jedan podatak da je nadležna inspekcija bila u toj ustanovi. Moje dete tuđom krivicom nije uz mene. Preminulo je jer je prevremeno rođeno. Umesto da mu kupujem igračkice, ja svom detetu biram spomenik - zaključuje i dalje vidno uznemirena Milena koja nema snage više da govori.

ODGOVOR BOLNICE NA ČEKANJU

- Kada budemo imali više podataka o ovom slučaju poslaćemo Vam odgovor - rekli su za Telegraf.rs iz aleksinačke bolnice.

Podsetimo, pre deset dana porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja, a porodica preminule tvrdi da je do tragičnog ishoda došlo greškom doktora.

Zvonko Krstić, Danijela Krstić

Zvonko i Danijela Krstić, Foto: Facebook

- Dragi prijatelji, juče nas je napustila moja ljubav Danijela. Greškom lekara ugašen je jedan mladi život. Rodila je zdravog i prelepog dečaka Luku, ali je svoj život izgubila. Iza nje su ostala dva deteta. Zauvek ćeš ostati u mom srcu, ljubavi moja. Živote moj tvoj - napisao je Zvonko Krstić sa profila svoje supruge Danijele.

Takođe, 17. avgusta je u istoj zdravstvenoj ustanovi preminula devojčica koja je imala skoro četiri kilograma i rođena je carskim rezom. Majka devojčice bila je prvorotka, a prema rečima njenog devera, beba bi bila živa da su lekari bili pola sata brži.

VIDEO: Snimak trenutka otvaranja zamrzivača u kome je pronađeno 13 mrtvih beba u Kraljevu

(Dragana Simić/d.simic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kc Nis

    24. avgust 2019 | 20:09

    Zasto nije inspekcija odgovorila 5 meseci,pa zato sto su to kolege,a doktori su zasticeni u ovoj zemlji.Zdravstvo je katastrofa jer nemamo kadrove kvalitetne,sve su to mamini sinovi na silu postali doktori,deca profesora koja su na silu postali doktori.Na zalost nece nikada doktor odgovarati i robijati,radim u zdravstvu u Nisu,katastrofa je.

  • Veteran

    24. avgust 2019 | 20:16

    Lekara na proveri,ako se ustanovi njegova greška zbog žurbe na odmor,umesto odmora pravac na robiju..

  • 8⃣

    24. avgust 2019 | 22:00

    Pitam vas ja jeste normalni ili vam obraz ko đon? Čemu minusu bolidi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA