• 3

Više od 4.700 prosvetara na listi tehnoloških viškova - kreće "nervozni period" za zaposlene

Tehnološki viškovi koji žele da zasnuju radni odnos treba da u ponedeljak i utorak predaju zahteve školama

  • 3

Pred početak školske godine na listi tehnoloških viškova nalazi se 4.721 zaposleni u osnovnim i srednjim školama, od kojih je 308 ljudi takozvani potpuni višak, sa slobodnih 100 odsto norme.

Među njima je najviše pomoćnih nastavnika u srednjim školama, učitelja, majstora, domara, ali ima i nastavnika različitih predmeta. Na listi viškova je i 5.441 zaposleni (takozvana lista "B"), koji su radni odnos zasnovali s nepunom normom. Istovremeno, u obrazovnim ustanovama je slobodno 32.083 mesta, s tim što je u ovoj cifri najveći broj radnih mesta na kojima su angažovani zaposleni na određeno vreme.

Tehnološki viškovi koji žele da zasnuju radni odnos preuzimanjem u ponedeljak i utorak predaju zahteve školama. Stručno uputstvo Ministarstva prosvete o postupanju prilikom angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, propisuje da direktori na zahteve moraju da odgovore u sredu i da do četvrtka, 29. avgusta, do 15 sati unesu podatke u informacioni sistem "Dositej".

Nov presek stanja biće objavljen u petak, 30. avgusta, nakon čega sledi novi krug preuzimanja, rečeno je "Danasu" u Ministarstvu prosvete.

U Ministarstvu očekuju da najveći deo posla bude završen na aktivima direktora na nivou lokalnih samouprava, koji se održavaju tokom naredne nedelje, a logističku podršku u zbrinjavaju viškova pružiće radne podgrupe pri školskim upravama i sindikati.

(Telegraf.rs/Danas)

Komentari

  • Mile

    Treba ocostiti kukolj od zita ima dobrih predavaca i losih problaticni stranacki dovedeni nepismeni meznaju da objasne deci nezaimteresovani takve treba otpustiti a ne iskusme dobre me problematicne otd

  • lav

    CILJ JE RASELITI SRBIJU KAO SIRIJU. PA CITAJTE SELJACKU SKRIPTU KAKO SRBI ZIVE 600 godina. SA TURCIMA I POD TURCIMA DO DANAS.

  • Viki

    Treba zabraniti abortuse pa ce vise dece biti u skolama a tako i vise posla za prosvetare.Koga briga sto narod izumire.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima