• 82

Kako je genetičar Miodrag Stojković odgovorio na mejl u kojem mu iz ministarstva traže broj telefona

Genetičar Miodrag Stojković kaže da je dobio mejl iz Ministarstva prosvete gde ga mole da im pošalje broj telefona koji koristi u Americi, na što je ih je doktor podsetio da je "imao telefon i dok je bio u Srbiji"

  • 82

Genetičar i vlasnik specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu Miodrag Stojković izjavio je da je na Harvard otišao "gladan nauke i komunikacije sa ljudima koji ga neće popreko gledati jer navija za druge". Kako je objasnio na društvenim mrežama, kontaktirali su ga iz Ministarstva prosvete kako bi se verovatno vratio u zemlju, ali im se sarkastično zahvalio na molbi da im prosledi broj telefona.

- Ministar Mladen Šarčević želeo bi da Vas kontaktira lično, pa bih Vas zamolio za neki broj telefona koji koristite u Americi - napisao je Stojković, koji je potom sa pratiocima podelio i svoj odgovor.

- Poštovani, zahvaljujem na poruci putem mejla i želim svako dobro, imao sam telefon i dok sam bio u Srbiji - stajalo je u odgovoru ministarstvu, kao aluzija na to da je srećan "tamo u tuđini" i da je neko o ponudi za njegove usluge trebalo da razmisli mnogo ranije.

Pre nekoliko dana Stojković je u intervjuu za "Nedeljnik" naveo razlike između shvatanja života i mogućnosti u Srbiji i inostranstvu.

Kako je rekao "možda u Srbiji ne možemo da imao Harvard, ali kada bismo mladima ponudili pristojne uslove za rad, mnogi od njih bi svoju karijeru nastavili kod kuće".

On je naveo da Srbija, "sa mizernim budžetom za nauku i obrazovanje, izgleda kao zemlja koja poduprta na štap kaska za drugima koji već lete".

VIDEO "Zbogom pameti": Koliko je Srbiju osiromašio odliv mozgova?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • BranoT

    Prvo, dotični sigurno zna da se u Americi mora zaduziti kreditom od par stotina hiljada dolara da bi se završio fakultet. Pa kad uzmeš kredit , diplomiraš onda možeš gde god poželiš. Naravno kredit se mora vratiti ili odraditi u Americi. Pa izvol'te gospodo. Ovo je provjereno... Drugo, da nas ti isti Ameri, čitaj "saveznici", nisu rušili i iživljavali se do "temelja" nad srpskim narodom nekoliko puta,verovatno bi i kod nas tekli med i mleko, a naučnici imali extra uslove za rad i napredovanje... I treće, nikad ne reci nikad, pod stare dane sve se to zlatno napušta i jedva čeka da se "odmori" u svojoj grudi, sa svojim narodom, onim koji ga je bespaltno školovao (u odnosu na zapadne školarine) ! Pa kad smo izdržali bez dotičnog izdržaće ovaj narod i bez tih par stotina hiljada dolata koje je poklonio dotičnom....

  • Либертас

    Човек је хтео да профитира на рачун државе, није му успело и вратио се натраг.

  • Rastko

    Ko jedanput ode samo naivnom moze da padne na pamet da ga vraca.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima