≫ 

"Oj Kosovo, Kosovo" odjekivalo San Franciskom: Učenici Prizrenske Bogoslovije oduševili okupljene

Srpski i ruski episkopi zajedno služili u San Francisku na praznik Uspenja Presvete Bogorodice

  • 0

Liturgijskim sabranjem i zajedničkim služenjem episkopa Ruske i Srpske pravoslavne Crkve svečano je proslavljen praznik Uspenja Presvete Bogorodice u Sabornom hramu Ruske pravoslavne Crkve u San Francisku.

Bratskim i srdačnim gostoprimstvom na ovaj veliki hrišćanski praznik koji su srpski i ruski arhijereji zajedno proslavili kraj moštiju Svetog Jovana Šangajskog, Ruska pravoslavna Crkva uzela je učešće u proslavi velikog jubileja - osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne Crkve, koji Eparhija zapadnoamerička proslavlja tokom čitave ove nedelje.

Srpski i ruski episkopi, San Francisko Foto: TV Hram

Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Arhiepiskop San Franciska i zapadne Amerike Kiril uz sasluženje episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija, zapadnoameričkog Maksima, bihaćko-petrovačkog Sergija, zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, Episkopom stobiskim Davidom iz Ohridske Arhiepiskopije i episkopom Sijetla Teodosijem iz Ruske pravoslavne Crkve.

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika koje su pričestili episkop bihaćko-petrovački Sergije i zahumsko-hercegovački Dimitrije.

Srpski i ruski episkopi, San Francisko Foto: TV Hram

Arhiepiskop Kirilo izrazio je svoju veliku radost zbog toga što je zajedno sa Episkopima iz Srbije služio Svetu Liturgiju kraj moštiju Svetog Jovana Šangajskog, čestitajući Vladiki Maksimu na jubilejima koje Eparhija zapadnoamerička proslavlja u ovim danima.

U ime srpskih episkopa, svoje domaćine i prisutni verni narod pozdravio je Episkop raško-prizrenski Teodosije.

Srpski i ruski episkopi, San Francisko Foto: TV Hram

Domaćini su u čast srpskih episkopa priredili svečani ručak u prostorijama parohijskog doma katedralnog Hrama u San Francisku, a gosti su se domaćinima srdačno zahvalili pesmom učenika Prizrenske Bogoslovije koji su na radost i zadovoljstvo svih prisutnih otpevali "Oj Kosovo, Kosovo" i "Podmoskovske večeri", što možete videti u video na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA