• 19

Samohrana majka troje dece iz Zrenjanina izbačena na ulicu, a onda se dogodio preokret (FOTO)

Agnesine kolege, sindikat i kompanija obezbedili su novac za kiriju u novom stanu u Surdučkoj ulici

  • 19

Drama koju je proživela  četvoročlana porodica iz Zrenjanina, samohrana majka sa troje maloletne dece, koji su izbačeni iz podstanarskog stana na ulicu, dobila je srećan kraj.

Agnes H, samohrana majka i njeno troje maloletne dece, juče ujutro izbačeni su na ulicu iz zgrade u blizini Nove pijace. Porodica se našla na ulici, zajedno sa dva kućna ljubimca, zekom i macom, i svim stvarima, na brzinu popakovanim u najlonske kese i kutije, prenosi portal Zrenjaninski.

- Dala sam 300 evra stanodavcu, 100 evra za kiriju i dvesta evra za depozit. A on nas je izbacio iz stana, mada je znao da nemam gde da odem. Vratio mi je samo 50 evra od depozita i sada sam u velikoj nevolji - požalila se Agnes,

Ona je o svojim problemima obavestila i kolege iz firme u kojoj radi.

Majka sa troje dece

Foto: zrenjaninski.com

To je bio signal za uzbunu. Supervizor za ljudske resurse u toj kompaniji pozivala je redom sve institucije u Zrenjaninu. Pokušavala je da preko Centra za socijalni rad, Crvenog krsta ili neke druge službe pronađe rešenje. Ali, dan je prolazio, vreme je neumitno teklo, a bližila se noć, sa sve većom izvesnošću da će sirota žena sa decom noć provesti pod vedrim nebom.

Jedna Agnesina koleginica ponudila joj je smeštaj, njoj i deci, koja su sutradan morala u školu. Agnes je decu smestila kod koleginice, a ona je veći deo noći provela dežurajući kod stvari koje su ostale na otvorenom.

Usledio je novi dan i konačno rešenje velike nevolje. Agnesine kolege, sindikat i kompanija obezbedili su novac za kiriju u novom stanu u Surdučkoj ulici.

Tamo je jedna ljubazna prosvetna radnica, saznavši za nevolju ove porodice, rešila da ih primi kao podstanare. Agnes se, sve sa stvarima, seli u novi stan, gde su se uskoro našla i deca, nakon završetka časova u školi. Agnes, koja je bila pod velikim stresom, konačno je mogla da odahne i javila je da će već od četvrtka krenuti na posao.

- Javila nam je da joj je i iz Grada Zrenjanina ponuđen smeštaj. Mi ćemo se angažovati da joj pomognemo da se što bolje snađe. Gledaćemo da joj nađemo i plaćenije radno mesto, kako bi mogla da deci obezbedi bolje uslove - kaže zaposlena u ljudskim resursima kompanije, koja je najzaslužnija za srećan kraj kojim se ova dvodnevna dramatična priča završava.

VIDEO: Baka Nevenku je po hladnoći ćerka izbacila na ulicu

(Telegraf.rs/zrenjaninski.com)

Komentari

  • Јасмина

    То је пример праве људске солидарности...

  • Ja

    Svaka cast dobrim ljudima! Ali ipak mi jedna cinjenica nije jasna, zasto sirotinja radja vise od jednog deteta i kada dodje stani-pani trebamo svi da pomazemo? Da bude roditelj zasluzuje svako ko zeli i voli decu.Radjati decu i praviti od njih sicijalne slucajeve je suludo.Cekaju tudju milostinju i jadna nista nemaju. Lupajte minuse,osudjujete, ali prvo razmislite! Pozdrav i srecno!

  • Тодорић

    Људски!!! А Л И,зар није такође људски оваквој породици дати неку напуштену кућу у власништво,уместо мигрантима,и тако за стално жени и деци решити проблем?Да имају СВОЈ дом са баштицом,да гаје пилиће и поврће,да олакшају буџет? Има кућа за три хиљаде,дати можда кредит фирме,па да отплати од плате?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima