≫ 

Inspekcija u kruševačkoj bolnici: Ispituje se slučaj trudnice koja je izgubila blizance

Ona je nosila blizance kojima se na ultrazvuku nisu čula srca

  • 2
bolnica lekar bolesna, trudnica Foto-ilustracija: Shutterstock

U porodilištu u Kruševcu u toku je unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada pri zbrinjavanju pacijentkinje sa blizanačkom trudnoćom, kod koje je prevremeni porođaj urađen nakon što je na ultrazvuku utvrđeno da su oba ploda bez srčane radnje, saznaju "Novosti".

Trudnica iz okoline Kruševca, kako je potvrđeno za "Novosti", primljena je 30. avgusta na Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u 32. nedelji gestacije.

- Na ultrazvučnom pregledu utvrđeno je da su oba ploda bez srčane radnje - rekla je dr Vesna Stević-Gajić, v.d. direktora bolnice.

Ona je istakla i da je na adekvatan način sproveden prevremeni porođaj i da se pacijentkinja oseća dobro. U vezi sa ovim slučajem u toku je unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada.

Nisu poznati detalji koji su prethodili ovakvom ishodu. Informacija o događaju pojavila se na fejsbuk-grupi "Pravda za Tamaru Milić".

Facebook, objava Printskrin: Facebook/Pravda za Tamaru Milić

Ova grupa formirana je početkom avgusta, nakon smrti trudnice Tamare Milić iz Kruševca u KC Niš gde je, prema navodima tamošnjih lekara, pacijentkinja transportovana iz kruševačke bolnice 23.jula, "u stanju već razvijene sepse".

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubo

    4. septembar 2019 | 17:45

    Rad srca intrauterino prati se najobicnijim doplerom.

  • jela sa sela

    4. septembar 2019 | 23:09

    Ovo je strasno.... sta reci osim uzas i horor Srbistana!!! Nasa svakodnevnica-tuga ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA