Informatika se uvodi i u niže razrede osnovne škole

Deca bi ovako trebalo da nauče kako da bezbedno koriste računare

  • 3

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Radna grupa će izraditi stručni predlog za pripremu plana i programa nastave i učenja, saglasno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a trebalo bi da osmisli program do kraja ove godine.

Uvođenjem jednog časa informatike nedeljno deca bi trebalo da nauče da koriste računare za učenje, međusobnu komunikaciju i saradnju, samostalno korišćenje udžbenika, ali i da ih koriste bezbedno.

Uvođenje informatike u nižim razredima osnovne škole je osnov i za dalji ciklus učenja od petog do osmog razreda.

Ovo je u skladu sa očekivanjima roditelja da deca nauče informatiku, ali predstavlja i podršku učiteljima da najmlađi nauče da povezuju sadržaje različitih predmeta što će im olakšati dalje školovanje, navode u ministarstvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    5. septembar 2019 | 10:16

    Ma treba još dok je u stomaku držati im časove! Bože sačuvaj, deca treba da se igraju sa drugarima, da budu znatiželjna ali neeeee, treba ih gurnuti pred ekran i tastaturu! Žao mi je kad čujem tako nešto, a divno detinjstvo? Kud će otići?!

  • Ema

    6. septembar 2019 | 09:01

    Dobro je da škola prati interesovanja i potrebe dece. Razumela sam da uče kako da koriste računare za pametne stvari. Inače bi škola bila baš dosadna.

  • Azra

    6. septembar 2019 | 09:03

    Samo da ne predaju matematicari. Oni ne umeju da rade u skoli. Ideja je dobra jer deca sa tri godine vec koriste tablete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA