≫ 

Posmrtni ostaci bračnog para iz Đakovice predati predstavnicima Srbije na prelazu Merdare

Posmrtni ostaci su ekshumirani 2018. godine kod mesta zvanog "Bunker"

  • 1
Posmrtni ostaci, Petrovići Foto: Printskrin/RTS

Na administrativnom prelazu Merdare u 11 časova obavljena je primopredaja identifikovanih posmrtnih ostataka dva lica srpske nacionalnosti stradalih tokom konflikta 1999. godine na prostoru Kosova, saopšteno je iz Komesarijata za izbeglice.

Posmrtni ostaci bračnog para Petrović ekshumirani su 2018.godine u Đakovici i njihov identitet je utvrđen metodom analize DNK.

Forenzičari su utvrdili da je smrt nastupila egzekucijom. Članovi porodice Petrović ovlastili su predstavnike Vlade Srbije da u njihovo ime preuzmu posmrtne ostatke.

Njih je, u ime porodice, od prištinske delegacije preuzeo šef Beogradske delegacije Radne grupe za nestala lica i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije Veljko Odalović.

Tela bračnog para Petrović pronađena su u okolini Đakovice, kod mesta zvanog "Bunker".

- Prema informacijama koje mi imamo, u neposrednoj blizini bunkera bila su tri logora. U Virdžiniji, Auto-moto savezu i kod fabrike "Metalik". Imamo još jedan broj nestalih lica koja su izvesno bila tamo. Ima još kostiju koje će biti identifikovane, ali ne očekujemo da tu bude novih identifikacija - rekao je Veljko Odalović, predsednik Vladine komisije za rasvetljavanje sudbine nestalih osoba.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    6. septembar 2019 | 23:12

    Где је правда за Српске жртве?? Кад ће шиптарски и амерички злотвори одговарати за ово??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA