• 14

Šampion najneizvesnije Slagalice otkrio nam je 3 stvari koje su najvažnije za pobedu u kvizu (FOTO)

Vladimir Mladenov dobio je nagradu od 150.000 dinara

  • 14

Nije tako često da se poeni u kvizu "Slagalica" izjednače na samom kraju igre, a kada se to desi u finalnoj emisiji, neizvesnost je brutalna. Pobednik Vladimir Mladenov s pravom je uvis podigao ruke kada je izgovorio sudbonosni odgovor. Nije mogao da izneveri svog najvatrenijeg navijača - dvogodišnju ćerkicu koja se tatinim uspehom hvali svima u vrtiću.

- Finalna emisija je bila neverovatno uzbudljiva i jedna od najneizvesnijih ikada. S obzirom na to da sam bio u zaostatku kada sam pogodio poslednju asocijaciju bio sam jako srećan što smo došli do produžetka. Bio sam prilično ubeđen da ću pobediti, jer je psihološka prednost bila na mojoj strani - priča Mladenov za Telegraf.

Njegovi verni navijači, porodica prijaltelji i Mitrovčani iz rodnog grada, pono su pratili ovaj "foto finiš".

- Moja ćerka Alisa, koja još nije napunila dve godine je ipak bila najverniji navijač i svima je u vrtiću pričala da je tata pobedio na kvizu - ponosan je tata.

"Koja je franačka dinastija, čiji je najznačajniji kralj bio Hlodoveh I, prethodila Karolinzima?".

Poprilično teško pitanje i to u najneizvesnijem trenutku. Ali, Mladenov je odmah znao odgovor, dok je njegov protivnik Ivan Petrović zbunjeno gledao u ekran. "Merovinzi", kazao je. I pobedio.

- Desilo se to da dobijemo pitanje iz istorije, koja mi je uz sport omiljena oblast, tako da zaista ne mogu da se žalim. Veliki sam zaljubljenik u istoriju, Merovinzi su značajna dinastija, jer su stvorili temelje Franačke države, zaustavili proboj Arapa i islama na teritoriju Evrope, a na kraju su i meni doneli veliku radost - priča Mladenov.

Vladimir Mladenov

Foto: Facebook

A nagrada - 150.000 dinara je za ovaj uspeh definitivno samo simbolična. Koliko li je samo čitanja, vežbanja, učenja utkano u ovu pobedu...

- Nemoguće je izmeriti tako nešto. Život je jedna velika škola, svakog dana trudim se da naučim nešto novo. Po prirodi sam radoznao, interesujem se za puno stvari, volim da putujem i da se takmičim. Sve to zbirno dovelo me je u poziciju da budem uspešan na kvizu - kazao je Mladenov.

Obožava kvizove, učestvovao je i ranije u "Slagalici", ali bez zapaženog uspeha. Na nekim drugim takmičenjima odnosio je pobede, alii poraze, ne krije Mladenov.

Tako nam je otkrio tri stvari koje su neophodne za pobedu.

- Dosta stvari treba da se poklopi, koncentracija, raspoloženje, tu je naravno i neizostavni faktor sreće - priča.

A kada se upale reflektori i ka vama okrenu sočiva kamere, sve što znate možete u trenu da zaboravite.

- Reflektori i kamere umeju da zbune takmičare i zato mnogo njih prikaže dosta manje znanja nego kada rešavaju kviz u svom domu. S obzirom na to da imam iskustvo učešća na nekoliko kvizova, meni to nije predstavljalo smetnju. Moj najvažniji savet svima je da zanemare apsolutno sve što se dešava oko njih u studiju, da zaborave na to ko će ih sve gledati i da se posvete samo igrama, to je recept za uspeh - ohrabruje svoje buduće konkurente Mladenov.

Vladimir Mladenov

Printskrin: Youtube

Kako, uopšte, izgleda priprema za "Slagalicu"? Nema priručnika koji će vas "ekspresno" naučiti znanju, niti očekivanih pitanja. Morate biti "mudrac".

- Koncentracija je osnov svega, bez nje teško da možete da pobedite u bilo kojoj emisiji. Treba biti strpljiv, poslednje dve igre nose najveći broj poena, ne treba očajavati posle lošeg starta, niti se opustiti posle dobrog. Jednostavno, ne treba uopšte razmišljati o poenima, samo o trenutnoj igri. Naravno, tu je vera u sebe i sve ono što ste naučili u životu, besmisleno je spremati se za Slagalicu nekoliko dana pre snimanja - priča Mladenov ali ističe i da je kviz pratio još od detinjstva.

Omiljene igre su mu Spojnice i Ko zna zna, a najteža igra "Slagalica", u kojoj se sastavlja najduža reč. Kako kaže, najneizvesnije su definitivno "Asocijacije". Skromnu nagradu verovatno će, kaže, iskoristiti za neko lepo putovanje.

(M. B.)

Komentari

  • Leo

    Svaka čast na znanju, energiji i borbenosti, uspeh je neminovan.

  • B

    To je RTS, nije neka seoska televizija tako da je cifra od 150 000 dinara veoma sramotna. Makar 5 000€ treba da bude.

  • Otpor

    Dajte bre ljudi vise da se udruzimo i da napisemo peticiju da se zabrane svi rijaliti programi, sad i zauvek da se resimo ovih satanista! Da vratimo celokupan narod na pravi kolosek! Ako ne prodje sa tih 100000 potpisa, onda bojkot i revolucija! Oca nagrada je sramota, za pamet ovakvu nagradu dati... strasno... postajemo gori od amerikanaca i slicnih de*ila!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima