Snažno nevreme kod Čačka odnelo puteve: Ne zna se kako će deca u školu, krateri su preko pola metra

Vremenske nepogode nanele su veliku štetu i na poljoprivrednim kulturama

  • 2
Nevreme cacak Printskrin: Youtube/ Pink.rs

Nevreme koje je sinoć pogodilo selo Gornju Gorevnicu kod Čačka iza sebe je ostavilo pustoš i odseklo pojedina domaćinstva. Blagojevića put koji sa ostatkom sela spaja dve porodice više nije u funkciji.

- Ceo put je odnelo nevreme, krateri su preko pola metra. Šlepamo se traktorima, ne možemo na posao, a ne znam ni kako će deca u školu. U jednoj kući živi bolesna žena, koja hoda sa štakama, pa da joj zatreba lekar ne znam kako bi otišla do njega - rekao je Branko Blagojević.

Jako nevreme i krupan grad pričinili su veliku štetu na poljoprivrednim kulturama.

- Ne znam ni koji je ovo put da nas pogodi grad. Uvek se sruči na nas. Ne zna više čovek da li da ostaje i da se bavi poljoprivredom ili da se seli u grad - kaže jedan meštanin sela Gornja Gorevnica.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika grada Milana Bojovića nevreme koje je sinoć zahvatilo teritoriju grada Čačka nije napravilo veće probleme meštanima okolnih sela.

- Najveći problemi su u snabdevanju električnom energijom. Trenutno se izvode radovi na priključenju Mrčajevaca i Katrge koji su od sinoć bez struje usled udara groma i iskakanja velikog broja trafostanica - rekao je Bojović.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA