• 45

Vatrogasci i policija s bravarom ušli u stan i iselili porodicu Ninić: Slobodanku odnela Hitna pomoć

Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko

  • 45

Policija, vatrogasci i bravar danas su nenajavljeno obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati u Modene 1 u Novom Sadu i prinudno iselili ovu novosadsku porodicu, saznaje 021.

Podsetimo, prilikom poslednjeg, petog pokušaja prinudnog iseljenja Slobodanka Ninić polila je benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti.

Ona je to uradila i ovaj put, ali je sada i pretila da će skočiti sa trećeg sprata. U jednom trenutku, kada se pomerila od prozora pripadnici interventne jedinice razvalili su vrata sobe i sa vatrogascima koji su uključili šmrk upali u sobu i savladali Slobodanku. Ženu je potom Hitna pomoć iznela, dok se ona žalila na prelom ruke.

porodica Ninić, prinudno iseljenje

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine Foto: 021.rs

Prvi put je policija, uz asistenciju bravara, uspela da uđe u stan. Bravar je oko 9 časova razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač. Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

Porodica Ninić je kredit uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravljem. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko.

Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora.

Aktivisti Združene akcije su za 021.rs naveli i da su našli oglas za prodaju ovog stana pre nekoliko dana na nekim internet stranicama za prodaju nekretnina i da se nudi po ceni od 160.000 evra.

VIDEO: Izvršitelji izbacuju bolesnu baku (90) na ulicu, jer kupac želi da renovira stan

(Telegraf.rs/021.rs)

Komentari

  • Dusko

    Ljudi dobri, ne uzimajte kredite u Srbiji

  • Jug

    Žao mi je ove ljude , zar nije moglo da se pronađe neko rešenje da svi budu zadovoljni na neki način.

  • Ma da

    Ma trebali su ovi iz banke da kazu nema problema oprastamo vam dug ne morate nista da platite evo vam jos 10 000€ da kupite nov namestaj ovaj vam je star vec 12 godina treba da ga zamenite. Izgleda da je to banka trebala da uradi.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima