• 3

Velika tuga malog Aleksandra: Mnogima nije jasno zašto je otac snimao dete dok plače zbog ptičice

Otac je objavio snimak na Tviteru uz objašnjenje da je teško detetu objasniti da život nije bajka

  • 3

Najteže je podneti suze deteta. Još ako ono plače jer se ugasio jedan život... Dečak Aleksandar našao je ptića na zemlji. I pored svih napora da ga spasi, ptica je uginula. Devetogodišnji dečak je čak negde nabavio i kavez za ptičicu.

Otac je objavio snimak na Tviteru uz objašnjenje da je teško detetu objasniti da život nije bajka i da pored sve volje ne možeš uvek da pomogneš, ali možeš da nastaviš da se trudiš. Kako je napisao otac, ne postoji lak način da jedno dete sazna o smrti.

Mnogi su pohvalili oca da ima divnog sina govoreći da pusti dete da se isplače, "da će biti veliki čovek", da je "dete za pohvalu", "dobro dete, štiti životinje, neće povrediti ni čoveka" i slično.

Ipak, bilo je i onih kojima nije bilo jasno zašto je prva reakcija oca kada dete plače "daj da upalim kameru i kažem nešto utešno za Tviter". Ima i onih koji misle da je morbidno snimati dete dok plače i da je tvit mogao da ide i bez snimka. Tata odgovara pitanjem šta ima morbidno u tome pokazati detetove emocije i da "svi projektuju ono što žele kad ne ukapiraju", u ovom konkretnom slučaju zašto je objavljen i snimak.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mako

    Biče to dobar i plemenit čovek .

  • Lena

    PO DRUGI PUT PISEM.ZASTO NE OBJAVLJUJETE?DUSO,TVOJE SUZE SU ME BAS DIRNULE!BRAVO!TVOJI RODITELJI SU OONOSNI NA TEBE

  • Lola Macola

    Moji sinovi imaju emocije takođe, ali daleko bilo da mi je prva stvar koju želim da uradim kad emocije pokazuju, to da upalim kameru i pravim senzaciju od dečjih suza. Kapiram da, u tom trenutku, treba da posvetim vreme detetu, a ne da brže-bolje stvaram rijaliti od njegovih suza. Dete je divno i divna je njegova empatija. U tome treba uživati kao roditelj, a ne tražiti potvrdu od internet kritičara da će dete biti dobar čovek, da je detinje naivno i da ima ono što svako zdravo ljudsko biće ima: emocije. Sve drugo su roditeljske projekcije, peglanje kompleksa preko dece, te sebično samoljublje i divljenje sebi samom kao "stvoritelju" tog emotivnog bića. Kakav egocentrizam! Bljucnuću.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima