• 25

Konačno se vratila u Srbiju: Vase Radović stigla iz Perua, gde je nedužna robijala 7 godina

Požarevljanka koja je nedužna robijala sedam godina u Limi, posle dva neuspela pokušaja, iz trećeg puta uspela da se vrati u Srbiju

  • 25

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletela je noćas na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, u kojem je nedužna provela sedam godina u zatvoru. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli – rekla je vidno uzbuđena Vase za Novosti po sletanju na beogradski aerodrom.

Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Vase Radović

Vase Radović Foto: Facebook

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila „treća sreća“.

Vase je na aerodromu dočekala njena verna prijateljica Vesna Đukić-Delić i poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za kupovinu avionske karte. Doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

VIDEO: Srbin uhapšen na Haitiju kao deo bande naoružane do zuba

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Predator

    Vidi bolesnih komentara

  • amer

    Ne znam da li je istina ili ne nevina ili kriva, ali znam da u svetu ne postoje nikakve nagradne igre gde je sve besplatno jer niko nista ne daje dzabe a da nema korist, finansijski je nemoguce, isto znam da "narco cartel" organizuje "mule" da svercuju i prenose drogu placen im je put Hotel,hrana,i honorar od $1000 pa navise to se radi svakodnevno po celom svetu Peru ima najkvalitetniji kokain na svetu i jeste jedna od najsiromasnijih drzava u Juznoj Americi

  • Istina

    @Ana Zena bez samopouzdanja je zeni vuk,znaci ne genaralno zena.Drugo,zena je takca glumica,manipulator da joj nijedan muskarac ne moze biti konkurent. Dajte Ana nemojte da se lazemo,znate to i sami. A vi zasto je branite,moze biti iz nekoliko razloga

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima