• 0

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" iz Novog Sada dobila najveću kuhinju u regionu

Veoma sam ponosan što je „Radosno detinjstvo“ kao najveća ustanova na teritoriji Grada, sa preko dve hiljade zaposlenih, 16 hiljada mališana i nekoliko desetina objekata konačno dobila ono što je dugo čekala - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišao je novootvoreni objekat centralne kuhinje Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ koji je po veličini i nameni jedan od najvećih objekata u ovom delu Evrope, sa preko 3.000 kvadratnih metara. Gradonačelnik je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što novosadska predškolska ustanova ima novi objekat sa najmodernijom centralnom kuhinjom, vešerajem i propratnim logističkim sadržajem koji će njeno funkcionisanje učiniti efikasnijim.

- Veoma sam ponosan što je „Radosno detinjstvo“ kao najveća ustanova na teritoriji Grada, sa preko dve hiljade zaposlenih, 16 hiljada mališana i nekoliko desetina objekata konačno dobila ono što je dugo čekala. Ne bih da idem u istoriju i objašnjavam sa kakvim smo se problemima suočavali, a koji se odnose na nezavršen i loš isplaniran projekat, sudske sporove i dugovanja. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospodinu Miroviću i Pokrajinskoj vladi jer su nam oni pomogli da ovaj projekat završimo - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Centralna kuhinja Radosno detinjstvo

Vučević u obilasku novootvorenog objekta - Foto: novisad.rs

On je dodao da kapaciteti nove centralne kuhinje omogućavaju da se dnevno proizvede 60 hiljada obroka i to po svim najsavremenijim standardima, budući da prostorni i tehnički uslovi omogućavaju pripremu kvalitetnijih obroka za decu, uz maksimalnu kontrolu zdravstvene ispravnosti.

- Kuhinja ima kapacitet da pruža uslugu i drugim ustanovama, kao što su osnovne škole, privatni vrtići ili gerontološki centri, a pored toga planira se saradnja i sa obrazovnim sistemom, tako da će učenici srednje Ekonomske ili Hemijske škole ovde moći da dolaze na praksu i da u stvarnoj proizvodnji upoznaju sve procese o kojima uče. Vreme će pokazati šta je još potrebno uraditi kako bi se dodatno unapredili uslovi za rad zaposlenih. Uvideli smo da je potreban lift za vešeraj i to je nešto što planiramo da realizujemo u narednom periodu, ali već sada, u ovim uslovima žene koje rade u vešeraju za tri sata obave onu količinu posla za koju im je ranije bilo potrebno tri dana - objasnio je Vučević.

- Čestitam zaposlenima, a verujem da će vaspitačice pre svega obradovati vest o povećanju plate. Ove godine je i Grad Novi Sad uplatio solidarnu pomoć kao znak podrške onima koji se bave veoma odgovornim poslom, čuvanjem naše dece. Meni je drago što su se i u tom smislu stvari poboljšale - istakao je prvi čovek Novog Sada.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da taj projekat predstavlja primer postavljanja standarda koje Vlada želi da prenese i na druge oblasti, u saradnji sa lokalnim samoupravama.

Prema rečima direktorice „Radosnog detinjstva“ Marijane Popov u novom objektu centralne kuhinje pripremaće se još kvalitetniji i raznovrsniji jelovnici, a posebnim linijama biće omogućeno da se zadovolje potrebe dece sa alergijama ili one dece čija religija zahteva drugačiji režim ishrane.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima