• 0

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" iz Novog Sada dobila najveću kuhinju u regionu

Veoma sam ponosan što je „Radosno detinjstvo“ kao najveća ustanova na teritoriji Grada, sa preko dve hiljade zaposlenih, 16 hiljada mališana i nekoliko desetina objekata konačno dobila ono što je dugo čekala - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević

Centralna kuhinja Radosno detinjstvo

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišao je novootvoreni objekat centralne kuhinje Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ koji je po veličini i nameni jedan od najvećih objekata u ovom delu Evrope, sa preko 3.000 kvadratnih metara. Gradonačelnik je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što novosadska predškolska ustanova ima novi objekat sa najmodernijom centralnom kuhinjom, vešerajem i propratnim logističkim sadržajem koji će njeno funkcionisanje učiniti efikasnijim.

- Veoma sam ponosan što je „Radosno detinjstvo“ kao najveća ustanova na teritoriji Grada, sa preko dve hiljade zaposlenih, 16 hiljada mališana i nekoliko desetina objekata konačno dobila ono što je dugo čekala. Ne bih da idem u istoriju i objašnjavam sa kakvim smo se problemima suočavali, a koji se odnose na nezavršen i loš isplaniran projekat, sudske sporove i dugovanja. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospodinu Miroviću i Pokrajinskoj vladi jer su nam oni pomogli da ovaj projekat završimo - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Centralna kuhinja Radosno detinjstvo

Vučević u obilasku novootvorenog objekta - Foto: novisad.rs

On je dodao da kapaciteti nove centralne kuhinje omogućavaju da se dnevno proizvede 60 hiljada obroka i to po svim najsavremenijim standardima, budući da prostorni i tehnički uslovi omogućavaju pripremu kvalitetnijih obroka za decu, uz maksimalnu kontrolu zdravstvene ispravnosti.

- Kuhinja ima kapacitet da pruža uslugu i drugim ustanovama, kao što su osnovne škole, privatni vrtići ili gerontološki centri, a pored toga planira se saradnja i sa obrazovnim sistemom, tako da će učenici srednje Ekonomske ili Hemijske škole ovde moći da dolaze na praksu i da u stvarnoj proizvodnji upoznaju sve procese o kojima uče. Vreme će pokazati šta je još potrebno uraditi kako bi se dodatno unapredili uslovi za rad zaposlenih. Uvideli smo da je potreban lift za vešeraj i to je nešto što planiramo da realizujemo u narednom periodu, ali već sada, u ovim uslovima žene koje rade u vešeraju za tri sata obave onu količinu posla za koju im je ranije bilo potrebno tri dana - objasnio je Vučević.

- Čestitam zaposlenima, a verujem da će vaspitačice pre svega obradovati vest o povećanju plate. Ove godine je i Grad Novi Sad uplatio solidarnu pomoć kao znak podrške onima koji se bave veoma odgovornim poslom, čuvanjem naše dece. Meni je drago što su se i u tom smislu stvari poboljšale - istakao je prvi čovek Novog Sada.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da taj projekat predstavlja primer postavljanja standarda koje Vlada želi da prenese i na druge oblasti, u saradnji sa lokalnim samoupravama.

Prema rečima direktorice „Radosnog detinjstva“ Marijane Popov u novom objektu centralne kuhinje pripremaće se još kvalitetniji i raznovrsniji jelovnici, a posebnim linijama biće omogućeno da se zadovolje potrebe dece sa alergijama ili one dece čija religija zahteva drugačiji režim ishrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima