• 9

Skupština Srbije usvojila zakon: Stari studenti imaju još 2 godine da završe fakultet

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine

  • 9

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas Predlog izmene zakona o visokom obrazovanju, kojim se "starim studentima" produžava rok za završetak studija po programu po kojem su upisali fakultete.

"Stari studenti", koji još uvek nisu završili studije, propisivanjem novih rokova i pravila studija, dobili su priliku da svoje školovanje nastave i završe po starom nastavnom planu i programu u periodu u trajanju od dve školske godine.

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AnanaS

    Moj brat studira 13 godina Poljoprivredni fakultet. Ni BIA ni CIA ni FBI ne može da pohvata iz koje godine mu je ostalo ispita. Ja ga prvi nikada ne bih zaposlio.

  • Aha

    Nemaju svi tu srecu u zivotu da im je jedina obaveza da uce. Ocigledno ne znate koliko kostaju troskovk studiranja a zamislite nekima nisu roditelji u mogucnosti da sve to plate pa oni moraju da rade. Sa radom od 8 do 10 sati dnevno, ne moze zasigurno da se zavrsi ni prosecan faks a ne neki tezi. Sramota je da svi komentarisu ovo, nece niko tebi uzeti posao ako si sposoban. Mala digresija, studenti koji su duze studirali su mahom mnogo bolji u poslu od bubalica :)

  • ime

    Ako nakon 5 godina nisi zavrsio faks koji traje 4 godine onda zaista nisi za to. Ako je predvidjeno da traje 4 onda treba da traje 4. Dakle ja nikad ne bih zaposlio nekoga ko je studirao npr 8 godina. Ako mu treba duplo vise od predvidjenog da ga zavrsi po meni nije materijal za fakultet. Ne moze svako ni biti, neko treba i na zanat da ide. Ovo je zaista van pameti-kao da odnovnu skolu zavrsavas 16 godina ili srednju 8...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima