Snimci iz Barajeva su užasni, kao da je moje dete tu: Vučić najavio borbu protiv vršnjačkog nasilja

Predsednik Srbije zamolio je sve zaposlene u školama, ali i roditelje, da se posvete deci

  • 27
Aleksandar Vucic Printskrin: TV Pink, Telegraf.rs

Vršnjačkog nasilja je bilo uvek i biće ga, nažalost, ali mi kao država moramo da učinimo sve kako bismo se borili protiv toga , rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i osvrnuo se na poslednje događaje iz Barajeva.

Predsednik Srbije zamolio je sve zaposlene u školama, ali i roditelje, da se posvete deci.

- Mislim da direktor srednje škole u Barajevu nije kriv, a da sve dolazi iz kuće. Nasilja je uvek bilo, samo sada može da se zabeleži kamerom. I biće ga, nažalost i u budućnosti. Snimci iz Barajeva su užasni, kao da je moje dete na njima. Mi kao država, ali i društvo moramo da učinimo sve kako bismo to sveli na minimum. Ja imam dvojicu sinova i ćerku. Nasilje nad decom je strašna stvar. Ali, kada vidim da neko tuče devojčicu, suze mi krenu. Ljudi, hajde da naučimo decu da se nasiljem ništa ne rešava. Ja Danilu mom kažem "Sine, nije Tajson taj koji upravlja svetom. Bitno je ono što imaš u glavi" - rekao je predsednik.

Aleksandar Vucic Printskrin: TV Pink

On je rekao da će represivni aparat "odraditi svoj posao, ali preventivni takođe treba da ga odradi".

- Kada štitimo tuđu decu, štitimo svoju decu. Zamislite da je vase dete to koje je maltretirano - naveo je Vučić.

Podsetimo, posle najnovijih slučajeva nasilja u Barajevu, Zemunu i Velikoj Moštanici, ministar prosvete Mladen Šarčević je ranije rekao da škola ne može da zameni sve segmente društva, već prijavljuje ako dete ne dolazi u školu, ako roditelji ne otvaraju elektronski dnevnik, ako majka, kao u slučaju jedne nasilne devojčice iz Barajeva ostavi lažni broj telefona, i tu treba da se umeša centar za socijalni rad.

On je objasnio da je napravljena mreža od 76 savetnika u 17 školskih uprava i SOS kanal, da se prijavi 840 slučajeva godišnje, a teških kao u Barajevu je 10 odsto i to se smanjuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    20. septembar 2019 | 12:55

    "Mislim da direktor srednje škole nije kriv". Pola mislim, pola Šarcu dajem,hhh.

  • Ana

    20. septembar 2019 | 10:53

    Kazniti sve nasilnike kao I njihove roditelje.

  • Arno

    20. septembar 2019 | 17:31

    Samo strogi zakoni, kao u Americi i Engleskoj mogu uvesti red. Priče o edukaciji, a ne kažnjavanju nemaju nikakvog efekta. One samo ohrabruju delikvente. Ostavite se vi pričama, kako nešto dolazi ili ne dolazi od porodice. Uvek treba odatraniti mućak od zdravih jaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA