Ostavljena beba iz Žarkova sada je zdrava i srećna u hraniteljskoj porodici

Ministar Ðorđević: Vlada Srbije zalaže se da svoj deci obezbedi sigurno detinjstvo i bezbrižno odrastanje

  • 10
Zoran Djordjevic Foto: Instagram/ministar_zorandjordjevic

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posetio je bebu, koja je pre nepunih mesec dana ostavljena odmah po rođenju u kontejneru u Žarkovu, a koja je sada smeštena u hraniteljsku porodicu i kako kaže u dobrom je stanju i živi u dobrim uslovima.

Ðorđević je rekao da se Vlada Srbije zalaže da svoj deci obezbedi sigurno detinjstvo i bezbrižno odrastanje u kom će biti okruženi ljubavlju, jer joj je cilj da svi oni izrastu u kvalitetne, srećne i zadovoljne ljude koji će predstavljati i graditi budućnost naše zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Beba je u zdravstveno dobrom stanju, što je i najbitnije. Veoma sam zadovoljan uslovima u kojima sada živi, a koje joj je obezbedila ova hraniteljska porodica i zaista se nadam da će ovaj dečak ovde biti srećan. Trenutno je u toku proces upis njegovih podataka u matične knjige, a sve naredne korake, koje su u vezi njegovog zbrinjavanja ćemo aktivno pratiti - rekao je ministar.

Ðorđević je još jednom naglasio, da ukoliko se roditelji već odluče da nažalost ne žele da brinu o svojoj deci, da ih nikada ne ostavljaju u uslovima koji su rizični za njihov život već to mogu da urade u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite.

Prema rečima ministra, ovako nehuman način ostavljanja dece je nešto što ne sme da se ponavlja u našoj zemlji i resorno ministarstvo učiniće sve da to i spreči putem medijskih kampanja, ali i izmenom zakona i podzakonskih akata, jer nijedno dete ne zaslužuje ovakvu tužnu sudbinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    21. septembar 2019 | 11:07

    Svaka cast ministru Djordjevicu za profesionalno-humano delo. Sam cin sam po sebi govori da je Djordjevic pristupio srcem, sto pokazuje i fotografija bebe u narucju. Samim tim i opomenu mladim majkama da ne ostavljaju decu gde im nije mesto. A, mesto I'm je drzave zdravstvene ustanove bas namenjene bebama!? Budite ljudi iako ste Srbi, govorio je pok. Patrijarh Pavle. Koji je bas na Danasnji dan rodjenja Presvete Bogorodice - Mala Gospojina rekao:'Cesto smo se ponasali kao golubovi, ne shvatajuci da zivimo u vremenu u kome ima mnogo vise zmija nego golubova,, Od srca iskreno toma m.

  • Rs

    21. septembar 2019 | 11:52

    Meni ovaj covek izgleda tako iskreno i srcano u svom poslu

  • &

    21. septembar 2019 | 11:51

    Koliko se secam dete ima oca, zasto hraniteljska porodica? Sliku ne bih komentarisala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA