≫ 

Mladić upecao grdosiju dugu 245 cm i tešku 98 kg: Posle pola sata borbe na Tisi, ostao sam u čamcu

Sportskom ribolovcu iz Кanjiže ovo nije prvi ulov ovako krupnog soma. Posle slikanja je i ovog soma vratio u Tisu

  • 9
Ozsvar Csongor Foto: Facebook/Ozsvar Csongor

Ribolovačka sreća ponovo se osmehnula Čongoru Ožvaru (29) iz Кanjiže, koji je u subotu u popodnevnim satima na Tisi kod Кanjiže upecao soma kapitalca teškog 98 kilograma, dugog 245 centimetara.

Ožvar kaže da je soma grdosiju oko 15.30 časova upecao kod ostrva uzvodno od Кanjiže, vertikalnom varaličarskom tehnikom i da mu je trebalo oko pola sata da ga izvadi u čamac, piše Dnevnik.rs.

Sportskom ribolovcu iz Кanjiže ovo nije prvi ulov ovako krupnog soma.

Pre 11 meseci Ožvar je na Tisi takođe imao sreću da upeca kapitalca koji je težio 78,23 kilograma i bio dug 208 centimetara. Ožvar je sportski ribolovac od malih nogu iz zadovoljstva, a kao i u slučaju lane upecanog kapitalca, i ovog soma koji je teži bezmalo za 20 kilograma, posle slikanja vratio u Tisu. Osvedočeni mladi sportski ribolovac ističe da je to njegov doprinos u očuvanju ribljeg fonda u reci.

Da u reci Tisi ima krupnih primeraka somova, potvrđeno je i na ovogodišnjem prvom svetskom prvenstvu u lovu somova bućkom, koje je održavano još na vodama Dunava i Zvorničkog jezera.

Podsetimo da su za pobedu na tom prvenstvu sa ulovom soma od 93 kilograma u Tisi, pobedu odneli Predrag Radosavljev i Saša Bajazet iz Novog Sada.

Takmičenje je održano pod motom "Uhvati i pusti", pa je taj kapitalac i sav ulov vraćan nazad u vodotoke, a uvek ga se pridržava i sportski ribolovac Čongor Ožvar.

(Telegraf.rs/Dnevnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZIVOJIN Kikinda

    23. septembar 2019 | 13:07

    A sto je vratio Soma u vodu? Covek placa dozvolu peca na STAP alo brate, idu slave jedi to bre Riba je zdrava.

  • Ccc

    23. septembar 2019 | 12:14

    Tako radi pravi ribolovac..svaka cast

  • Ilova RS

    23. septembar 2019 | 21:07

    To se ne vraća u vodu.znate li koliko takav som pojede mlade ribe samo u jednom danu? Takvi somovi uništavaju riblji fond.te grdosije su nezasitne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA