• 0

Zaustavili penzionera iz Subotice i začuo se zvuk iz auta: Uhvaćen je na delu čim je raširio noge

Kada je auto zaustavljen, iz automobila se začuo cvrkut zbog čega su odmah upućeni na detaljan pregled u garažu

  • 0

Carinici su u saradnji sa policijom u nedelju na prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja čak 36 pevajućih papagaja. Ptice su otkrivene u ''pasatu'' subotičkih registarskih oznaka kojim su se četvorica putnika u Srbiju vraćala iz Slovačke.

Automobil se kretao u traci obeleženoj "zelenim" semaforom - što znači da putnici nemaju ništa da prijave za carinjenje, što su službenicima i rekli kada su zaustavljeni radi rutinske kontrole.

Međutim, kada je auto zaustavljen, iz automobila se začuo cvrkut ptica zbog čega su odmah upućeni na detaljan pregled u garažu.

Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Krijumčarili su 36 papagaja / Foto: Uprava carina

Tada je otkriveno da su ptice bile zarobljene u tri zatvorene putne torbe od kojih su se dve nalazile između prednjih i zadnjih sedišta, a jedna kod suvozačevog sedišta.

Upravo se suvozač, 61-godišnji penzioner iz Subotice i prijavio kao vlasnik 36 krijumčarenih papagaja, od kojih su najbrojniji bili svetložuti (15 komada), ali je bilo i crvenih (9), šarenih (7), plavih (3) i jedan beli.

Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Između nogu penzionera iz Subotice bile su skrivene ptice / Foto: Uprava carina

Carinici su odmah o otkrivenim pticama obavestili dežurnog veterinarskog inspektora koji je konstatovao da se radi o tzv. pevajućim papagajima iz porodice ''Psephotus Haematonotus'', koji su potom predati radniku ZOO vrta iz Subotice.

Krijumcarenje papagaja, Horgoš

Dve torbe sa papagajima su se nalazile između prednjih i zadnjih sedišta / Foto: Uprava carina

Ova vrsta papagaja je jedna od najbrojnijih u Australiji. Životni vek im je oko 15 godina, otporni su na niske temperature i bolesti. Vrlo su poželjni kao kućni ljubimci, jer se oglašavaju prijatnim cvrkutom, zbog čega ih i nazivaju ''kanarincima u telu papagaja''.

Video: Da li je moguće da su i ovo počeli da švercuju?!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima