• 0

Postoji širok spektar oblasti za saradnju: Vučević razgovarao sa češkim ambasadorom

Kuhta je istakao da je skorašnja poseta Srbiji češkog predsednika veliki podsticaj ekonomskoj saradnji dve zemlje

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Češke u Republici Srbiji Tomaša Kuhtu. Vučević mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je ambasador prošle nedelje učestvovao u najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj gastronomiji, vinu i pivu “Food Talk” u Novom Sadu, kao i što će danas učestvovati u manifestaciji „Food Planet”.

Ambasador se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da su češke kompanije redovni izlagači na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodong sajma poljoprivrede, po kojem je Novi Sad poznat širom sveta, kao i to da će Češka naredne godine biti zemlja-partner te manifestacije.

Milos Vucevic

Vučević i Kuhta na sastanku - Foto: novisad.rs

Ambasador Kuhta je istakao da je skorašnja poseta Srbiji češkog predsednika Zemana veliki podsticaj ekonomskoj saradnji dve zemlje, a da i njegova današnja poseta Novom Sadu potvrđuje produbljivanje ekonomskih i privrednih odnosa, što može rezultirati boljom saradnjom novosadskih i čeških privrednika u budućnosti.

Milos Vucevic

Vučević - Foto: novisad.rs

Sagovornici su naglasili da postoji širok spektar oblasti u kojima Ambasada Češke i Grad Novi Sad mogu sarađivati, a na sastanku je ambasador Tomaš Kuhta upoznat i sa uslovima i zahtevima lokalnog tržišta, kao i sa dosadašnjim iskustvima u saradnji lokalne samouprave sa stranim privrednicima, potencijalnim investitorima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima