• 0

Vučević razgovarao sa šefom Misije Saveta Evrope o upravljanju ljudskim resursima

Gradonačelnik Vučević je istakao da je upravljanje ljudskim resursima od presudnog značaja za efikasniji i transparentniji rad lokalne administracije, te da Novi Sad nastoji da maksimalno iskoristi svaku priliku za napredovanje u toj oblasti

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa šefom Misije Saveta Evrope Tobijasom Flesenkemperom koji je posetio Novi Sad povodom promocije paketa podrške opštinama, gradovima i gradskim opštinama u oblasti upravljanja ljudskim resursima, a koja će danas biti održana u Skupštini Grada Novog Sada.

Kako je informisao gradonačelnika, Savet Evrope raspisuje poziv za podnošenje prijava za realizaciju paketa podrške opštinskim i gradskim upravama za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u 30 lokalnih samouprava.

Poziv se objavljuje u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Miloš Vučević

Sastanak u Gradskoj kući - Foto: Jaroslav Pap

Gradonačelnik Vučević zahvalio se šefu Misije Saveta Evrope na poseti, i istakao da je upravljanje ljudskim resursima od presudnog značaja za efikasniji i transparentniji rad lokalne administracije, te da Novi Sad nastoji da maksimalno iskoristi svaku priliku za napredovanje u toj oblasti.

Tobijas Flesenkemper je naglasio da paket podrške opštinskim i gradskim upravama podrazumeva pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u ključnim oblastima upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i podzakonskim aktima, relevantnim za ovu oblast. Realizacija paketa podrške trajaće od novembra 2019. do marta 2021. godine.

Šef Misije Saveta Evrope pohvalio je aktivnosti Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, a sagovornici su se složili da u okviru tih projekata postoji prostor za zajednički angažman.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima