• 3

Otvorili lažni profil na kom se predstavljaju kao medicinske sestre Tiršove i traže pare za decu

- Nakon sprovedene unutrašnje kontrole, utvrđeno je da nijedna medicinska sestra, zaposlena u Univerzitetskoj dečjoj klinici nema kontakt sa ovom grupom, ni saznanje da ovakav profil postoji - rekli su za "Telegraf" iz Tiršove

  • 3

Na Instagramu se pojavio profil pod nazivom "za_decu_tirsove" koji je, kako je navedeno u njihovom opisu, nalog koji su navodno pokrenule medicinske sestre Univerzitetske dečje klinike "Tiršova". U istom opisu stoji i da je razlog osnivanja Instagram profila to što "deca koja se leče kod njih nemaju novac za potrebne operacije". Iz Tiršove su oštro demantovali informacije da bilo ko od njihovog osoblja stoji iza tog naloga.

Za samo dva dana, profil je skupio malo manje od 12 hiljada pratilaca, a cilj njegovih administratora bio je da za sedam dana dobiju što više pratilaca, a onda profil prodaju. Međutim, iz ove bolnice saopštili su da su podneli prijavu Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal MUP RS zbog uznemiravanja javnosti i radi identifikacije lažnog Instagram profila.

Tiršova, lažni profil, Instagram, medicinske sestre

Foto: Telegraf

- Nakon sprovedene unutrašnje kontrole, utvrđeno je da nijedna medicinska sestra, zaposlena u Univerzitetskoj dečjoj klinici nema kontakt sa ovom grupom, ni saznanje da ovakav profil postoji - rekli su za "Telegraf" iz Tiršove.

Tiršova, lažni profil, Instagram, medicinske sestre

Foto: Telegraf

Oni dodaju i da im ovakve situacije urušavaju dugogodišnji ugled i reputaciju, koju, kao bolnica koja leči na hiljade mališana, imaju.

- U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj leče se najmlađi pacijenti iz zemlje i regiona, godišnje se obavi više od 150.000 specijalističkih pregleda i oko 7000 operacija. Svakodnevna borba za živote najmanjih pacijenata, posvećenost, znanje, humanost i profesionalizam, prioriteti su zaposlenih u ovoj ustanovi i iz tog razloga Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj, najoštrije osuđuje sve neistine koje za cilj imaju da ukaljaju ugled, dugogodišnju tradiciju i posvećenost zdravstvenih radnika ove klinike - rekli su za "Telegraf" iz Tiršove.

Stoga, upućen je apel svim građanima da ne nasedaju na širenje lažnih poziva za humanitarnu pomoć sa ovog profila, jer iza njega ne stoji čuvena dečja klinika.

Tiršova, lažni profil, Instagram, medicinske sestre

Foto: Telegraf

Da podsetimo, Telegraf je juče ukazao na još jednu moguću prevaru, koju su doživeli roditelji malog Nikole Stakića (3) koji se nalazi u teškom zdravstvenom stanju i koji diše i jede preko kanile. Naime, Stakićima su se javili izvesni Slavica i Milan B. iz Bajine Bašte sa porukom da u apoteci u njihovom gradu ima kanila koje odgovaraju malom Nikoli. Navodno, u apoteci je bilo čak 8 komada, pa je porodica bolesnog dečaka odahnula posle "lepe vesti" i Slavici uputnicom odmah poslali 7.000 dinara.

Međutim, nakon toga porodica bolesnog dečaka nikada nije dobila ni kanile, a ni novac.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    Toj osobi koja je pare uzela od ovih sirotih roditelja ,zelim da taj novac potrosi na svoje lekove i da joj nebude dovoljno.

  • Gorann

    Htedoh napisati,dotakli smo dno,kad krademo na bolesnoj deci ali sam preduhitren.

  • Nm

    Dotakli smo moralno dno kao pojedinci i drustvo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima