• 6

NIS podržao NURDOR-ovu akciju „Pruži korak“

NIS godinama podržava rad NURDOR-a, pa tako i ovog puta podrška nije izostala

 • 6

Preko 300 zaposlenih NIS-a, iz gradova širom Srbije, podržalo je akciju  Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) „Pruži korak“ i prošetalo od sedišta kompanije na Novom Beogradu do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj ulici. Ova akcija je  imala za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju nove, treće po redu Roditeljske kuće u Beogradu. Više stotina NIS-ovaca, predvođenih menadžmentom kompanije, na ovaj način je želelo da pruži podršku i volonterima NURDOR-a,  kreatorima ove ideje „humanog koračanja“.

NIS volonteri u NURDOR šetnji

Foto: Pavle Taboroši

Tvorci ideje su dvoje prijatelja, aktivista NURDOR-a Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, koji su 19. septembra krenuli peške iz Niša u šetnju do Beograda, dugu čak 256 kilometara. Ovi humani mladi ljudi su istu akciju pokrenuli i 2017. godine, kada su pešačili od Beograda do Niša prikupljajući sredstva za opremanje hemato-onkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu. Zahvaljujući NURDOR-u, to je najopremljenije odeljenje ove namene na Balkanu.

NIS volonteri u NURDOR šetnji

Foto: Pavle Taboroši

Aplikacija „Pruži korak“, na kojoj počiva ova humanitarna akcija, meri korake korisnika i konvertuje ih u dinare, prema jednostavnoj formuli: 1 pređen kilometar = 100 dinara. Društveno  odgovorne kompanije iz Srbije „otkupljuju korake“ i svoja sredstva doniraju NURDOR-u za uređenje nove, treće po redu Roditeljske kuće u Beogradu. Aplikaciju je za kratko vreme instalirao više od 100 hiljada korisnika i na ovaj način javnost se ujedinila u humanitarnoj akciji velikih razmera.

NIS volonteri u NURDOR šetnji

Foto: Pavle Taboroši

Kao društveno-odgovorna kompanija, NIS godinama podržava rad NURDOR-a, pa tako i ovog puta podrška nije izostala. Pod sloganom „Budućnost na delu“, NIS nastavlja da prepoznaje i podržava humane inicijative namenjene poboljšanju kvaliteta života, a pre svega one usmerene na brigu o najmlađima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Alex

  27. septembar 2019 | 15:45

  Svaka čast inicijatorima ove ideje, donatorima, kreatorima aplikacije kao i svima koji šetaju!

  26
  0

  Podelite komentar

 • Stefan

  27. septembar 2019 | 21:15

  Ja na poslu dnrvno prelazim od 20 do 25 km ali mi aplikacija zakuca na 12km i ne mrda.

  6
  1

  Podelite komentar

 • Bravo

  27. septembar 2019 | 22:16

  👏 👏 👏 👏

  4
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA