• 6

NIS podržao NURDOR-ovu akciju „Pruži korak“

NIS godinama podržava rad NURDOR-a, pa tako i ovog puta podrška nije izostala

  • 6

Preko 300 zaposlenih NIS-a, iz gradova širom Srbije, podržalo je akciju  Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) „Pruži korak“ i prošetalo od sedišta kompanije na Novom Beogradu do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj ulici. Ova akcija je  imala za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju nove, treće po redu Roditeljske kuće u Beogradu. Više stotina NIS-ovaca, predvođenih menadžmentom kompanije, na ovaj način je želelo da pruži podršku i volonterima NURDOR-a,  kreatorima ove ideje „humanog koračanja“.

NIS volonteri u NURDOR šetnji

Foto: Pavle Taboroši

Tvorci ideje su dvoje prijatelja, aktivista NURDOR-a Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, koji su 19. septembra krenuli peške iz Niša u šetnju do Beograda, dugu čak 256 kilometara. Ovi humani mladi ljudi su istu akciju pokrenuli i 2017. godine, kada su pešačili od Beograda do Niša prikupljajući sredstva za opremanje hemato-onkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu. Zahvaljujući NURDOR-u, to je najopremljenije odeljenje ove namene na Balkanu.

NIS volonteri u NURDOR šetnji

Foto: Pavle Taboroši

Aplikacija „Pruži korak“, na kojoj počiva ova humanitarna akcija, meri korake korisnika i konvertuje ih u dinare, prema jednostavnoj formuli: 1 pređen kilometar = 100 dinara. Društveno  odgovorne kompanije iz Srbije „otkupljuju korake“ i svoja sredstva doniraju NURDOR-u za uređenje nove, treće po redu Roditeljske kuće u Beogradu. Aplikaciju je za kratko vreme instalirao više od 100 hiljada korisnika i na ovaj način javnost se ujedinila u humanitarnoj akciji velikih razmera.

NIS volonteri u NURDOR šetnji

Foto: Pavle Taboroši

Kao društveno-odgovorna kompanija, NIS godinama podržava rad NURDOR-a, pa tako i ovog puta podrška nije izostala. Pod sloganom „Budućnost na delu“, NIS nastavlja da prepoznaje i podržava humane inicijative namenjene poboljšanju kvaliteta života, a pre svega one usmerene na brigu o najmlađima.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Ja mislim da doniri ove aplikacije nisu bili svesni sta ih ceka. Ja i moja cetiri drugara instalirali aplikaciju i za nedelju dana pune aktivnosti, tipa teretana, trening, izlasci itd nagurali smo ukutno 30000 din. Sad tako jos jedan dosta ljudi, bogamii...mnogo je to novca

  • Bravo

    👏 👏 👏 👏

  • Stefan

    Ja na poslu dnrvno prelazim od 20 do 25 km ali mi aplikacija zakuca na 12km i ne mrda.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima