Carinici zaustavili Albanca koji prevozi paprike: A u kutiji umesto povrća - "leteći pacovi"!

Ispostavilo se da je slagao

  • 0
Kelebija, carina, krijumcarenje, golubovi Foto: Uprava carina

Carinici su 27. septembra 2019. godine, na prelazu Kelebija sprečili krijumčarenje preko 20 golubova „Budimpeštanskih visokoletača“.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigao teretni kombi švedskih registarskih oznaka, kojim je iz Gnjilana ka Švedskoj sam putovao 47-godišnji muškarac albanske nacionalnosti, vlasnik švedskog i srpskog pasoša.

Prilikom susreta sa carinicima on je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa da prijavi, ali je ipak izdvojen za detaljan pregled.

Otvorivši tovarni deo kombija carinici su u njemu zatekli nekoliko vreća deterdženta za pranje veša i nekoliko identičnih kartonskih kutija napunjenih paprikama.

Krijumčarenje golubova Kelebija Za golubove kažu da su leteći pacovi; Foto: Uprava carina Republike Srbije

Međutim, ispostavilo se da su dve kutije umesto paprikama napunjene živim golubovima. Daljom kontrolom je utvrđeno da je reč o 21 primerku golubova poznatih kao „Budimpeštanski visokoletač“, među kojima su četiri ptice imale karakteristično prstenje kojim golubari obeležavaju svoje golubove.

Kelebija, carina, krijumcarenje, golubovi Ptice su imale karakteristično prstenje kojim golubari obeležavaju svoje golubove; Foto: Uprava carina

Kao i u mnogim prethodnim slučajevima, ptice su zbog neuslovnih okolnosti transporta bile uplašene i dehidrirane, pa su do okončanja postupka pokrenutog protiv vozača kombija zbrinute u zoološkom vrtu na Paliću.

Podsećamo da se na Horgošu pre nekoliko dana desio sličan slučaj, kada je osujećen pokušaj krijumčarenja čak 36 pevajućih papagaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA