≫ 

100.000 ljudi ostalo bez vode 2 sata pre nego što je najavljeno: 36 sati biće suve česme u Pančevu

Neprijatno iznenađenje za građane - toliko sipaju vodu da je pritisak oslabio

  • 33
nestasica vode, Pančevo panorama centar grada, rikokatolička crkva Foto: Flickr/Steve Johnson, Wikipedia/Dungodung

JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Pančeva saopštilo je prošle nedelje da će stanovnici ovog grada sa okolnim mestima (što je više od 100.000 ljudi) ostati bez vode danas, u petak 27. septembra u 18 sati. Voda treba da im dođe tek u nedelju. Međutim, kako nam javljaju građani, oni su ostali bez vode već u 16h, a kako kažu u JKP Vodovod za 013 info, voda nije ranije isključena nego je pritisak slab zbog pojačane potrošnje.

- Ujutru sam sipala vodu koju mogu da koristim za sipanje u WC šolju ili tako za tuširanje, a posle posla, oko 16 h, htela sam da sipam vodu koju za piće, kako bi mi bila što svežija. Međutim, došla sam kući s posla, a vode već nema, iako su rekli da voda nestaje tek oko 18 sati - ogorčena je jedna Pančevka koja se javila redakciji Telegrafa.

U naselju Strelište voda je nestala u 16 sati, ali u nekim domaćinstvima je ponovo došla nakon 10 minuta. I stanovnici drugih naselja se žale da su im česme "presušile" ranije.

JKP "Vodovod i kanalizacija", naime, na vreme je obavestilo građane i pravna lica na teritoriji grada Pančeva i naseljenih mesta Starčevo, Omoljica, Banatski Brestovac, Ivanovo, Jabuka, Glogonj, Kačarevo, Dolovo i Stari Tamiš, da će doći do prekida u snabdevanju vodom za piće u periodu od 36 sati.

- Trudićemo se da održimo sistem stabilnim kako bi svi građani uspeli da naprave zalihe vode. Najverovatnje ćemo vodu i isključiti nešto kasnije - rekao je direktor pančevačkog vodovoda Aleksandar Radulović.

Kako su naveli, razlog su planirani radova na zameni ventila na Filter postrojenju od petka 27. septembra od 18 časova do nedelje 29. septembra u 6 časova.

Upućen je apel građanima da pravovremeno obezbede odgovarajuću količinu vode potrebnu za normalno funkcionisanje domaćinstava. Organizovane su i cisterne, a građani koji su ostavili punjenje flaša za poslednji čas - doživeli su neprijatno iznenađenje.

Inače, Pančevci u šali kažu da se za vikend očekuje egzodus iz grada, jer svi koji imaju nekoga van opštine, otići će tamo, kako bi izbegli "polivanje zbog suvih cevi" - biće gužve na putu!

(Telegraf.rs / 013 info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    27. septembar 2019 | 16:15

    Nije problem ako je najavljeno,ali moroni jedni najavili ste za 18h.Nikad gora vlast y U Pancevu, nikad.Daj bize da bude 36 h bez vode.Koliko su sposobni iz JKP vodovoda bice mib 48h,tamo su sve strucnjaci,partijasi

  • Sloba

    27. septembar 2019 | 16:23

    Voda danima nije za piće, smrdi na hlor

  • Naprednjak

    27. septembar 2019 | 16:42

    Ništa nam ne preostaje nego da se plaknemo na Tamišu 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA