• 53

Stefanović u Vranju: Nastavljamo ulaganja u sektor bezbednost

- Nastavljamo investicije i borbu za nova radna mesta i hoćemo da to bude snažna poruka Vlade Srbije - rekao je Stefanović

  • 53

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Vranju da će država nastaviti da investira u sektor bezbednosti u Pčinjskom okrugu, ali i u ekonomiju i infrastrukturne projekte.

- Nastavljamo investicije i borbu za nova radna mesta i hoćemo da to bude snažna poruka Vlade Srbije. Istovremeno borimo se za svaki segment bezbednosti naših sugrađana, jer hoćemo da osećaju da je policija tu za njih u svakom trenutku i da može da izađe na kraj sa svakim oblikom kriminala - rekao je Stefanović nakon obilaska Policijske uprave Vranje, razgovora sa policijskim službenicama i sastanka sa rukovodstvom ovog grada.

Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela i ukazao da rad policijskih službenika u ovom okrugu nije lak, imajući u vidu da je reč o složenoj multietničkoj sredini u kojoj postoje i rizici od potencijalnog ekstremizma i organizovanog kriminala.

Nebojša Stefanović Vranje

Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela - Foto: MUP

- U velikoj meri policija uspeva da izađe na kraj sa tim izazovima, zbog čega sam zadovoljan. Ministarstvo će nastaviti da jača kapacitete Policijske uprave nabavkom novih vozila, tehnike za kriminalističku policiju i podmlađivanje policijskog kadra zapošljavanjem svršenih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta i polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku - rekao je Stefanović.

Dodao je da će biti preduzete i druge mere, kao i da će u najsloženijim slučajevima kriminalistička policija iz Vranja imati pomoć kolega iz sedišta Uprave kriminalističke policije.

Stefanović se osvrnuo i na pitanje bezbednosti u saobraćaju i ukazao na važnost preventivnog rada kroz edukaciju dece u osnovnim školama u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, ali je najavio i da će saobraćajna policija u Vranju dobiti pojačanje u ljudstvu.

Nebojša Stefanović Vranje

Stefanović je rekao da će biti preduzete i druge mere, kao i da će u najsloženijim slučajevima kriminalistička policija iz Vranja imati pomoć kolega iz sedišta Uprave kriminalističke policije - Foto: MUP

Tokom posete Vranju ministar je razgovarao i sa rukovodstvom opštine i građanima o pitanjima vezanim za bezbednost, pitanjima koji se tiču izgradnje putne i komunalne infrastrukture, ali i o drugim merama koje država može da preduzme u cilju daljeg razvoja Vranja i drugih opština u Pčinjskom okrugu.

- Republika Srbija ne zaboravlja i ovaj deo zemlje. Nastavljaju se investicije u putnu infrastrukturu, ne samo državnih puteva, već i lokalnih, koji će pomoći da građani lakše dođu do svih delova opštine - rekao je Stefanović.

Ranije danas on je obišao i gradilište gde je u toku izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakki

    Mir i bezbednost nemaju cenu.

  • ana

    Veoma dobra investicija jer su bezbednost i sigurnost gradjana na prvom mestu.

  • Dakki

    Mir i bezbednost nemaju cenu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima