Tvoji vršnjaci s Kosova brinu šta će da pojedu, a roditelje su im ubijali: Italijan isprozivao Gretu

Stefano Pavezi poručio je mladoj aktivistkinji da je srećna jer uopšte može da vodi brigu o klimatskim promenama i podelio fotografiju dece sa Kosmeta

  • 30
Stefano Pavesi

Foto: Facebook/Stefano Pavesi

Odbornik italijanske Lige u Milanu i humanitarac Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg, aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri "ukrali detinjstvo".

Pavezi je ispod fotografije napisao:

"Draga Greta, blago tebi jer kada zaplačeš, slušaju te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi jer možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, "ukrali ste mi detinjstvo", ali to su prazne reči. Blago onima koji žele da veruju "u nešto" i saosećaju se sa vama aktivistima".

Humanitarac je objasnio u svom Fejsbuk postu da su na slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje.

- Oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara. Jer, draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu naspavanja, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje - poručio je Greti Pavezi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA