Vlasnički psi u dva meseca dva puta napadali decu u Loznici: Luku (9) je akita ugrizla za ruku

I akita i psi rase malinoa, koji su krajem jula napali decu u ovom istom gradu, vlasnički su psi

  • 25
Decak, akita Foto: Pixabay

Vraćajući se iz škole u četvrtak oko 17 časova, u Tičarskoj ulici u Loznici, nakon što je istrčao iz neograđenog dvorišta meštanina G. M., devetogodišnjeg Luku I., učenika četvrtog razreda OŠ "Vuk Karadžić", napao je pas rase akita, koji mu je naneo povrede nadlaktice desne ruke, priča kroz suze, dečakov otac Ljubomir I.

Pukom srećom, kako kaže, i prisebnošću jednog od roditelja dečakove drugarice koji je naišao, sprečena je veća tragedija. Ovaj čovek je učinio da psa odvoji od dečaka, koji je već bio u bolovima, ranama i šoku, pišu Novosti.

- Njemu je poderano tkivo desne nadlaktice, koje je zbog opasnosti od infekcije ostalo otvoreno. To je bila odluka lekara, kako se rana ne bi zagnojila, da bi se izbegla smrt poput one kakva je zadesila dečaka iz Kozjaka, kod Loznice, o čemu je javnost dobro upoznata - priča Ljubomir.

- Dete je, uz nadljudske napore, izdržalo previjanja, koja su, narodski rečeno, obavljena naživo. Moj sin je u strahu, šoku i bolovima. Za nas, kao roditelje, ovaj dan će stati trajno zapamćen, kao i njegovi ožiljci.

Sa događajem su upoznati policija i nadležne inspekcije i očekuje se brza istraga povodom onoga što je mališan, ni kriv ni dužan doživeo. To je utoliko teže jer se nešto slično dogodilo nedavno u strogom centru grada, takođe mališanu, ali je vest brzo pala u zaborav.

Da podsetimo, pre dva meseca, krajem jula, dva velika psa napala su grupu dece koja se igrala u dvorištu gimnazije "Vuk Karadžić" u ovom gradu.

Kako su tada mediji pisali, u pitanju su bili psi rase malinoa, jednog od četiri tipa belgijskih ovčara, koji su često viđani u delu grada kod srednjih škola, ali i šire. To nisu bile lutalice već vlasnički psi, njihov vlasnik je poznat policiji i protiv njega je podignuta odgovarajuća krivična prijava.

Gimnazija Loznica Napad se krajem jula dogodio u dvorištu gimnazije Foto: Google Maps, Wikipedia/Stink Pömppelström

-  Na parkingu su bila dva velika psa, izgledali su kao vučjaci. Imali su ogrlicu pa sam pomislila da su sa nekim ko ih je pustio sa povoca i nalazi se u blizini. Naskakali su na ogradu, a onda je jedan dečak otrčao da zatvori kapiju. Samo što je pritvorio oni su jurnuli, otvorili je, uleteli u dvorište i pojurili decu. Uplašena deca su bežala, neki su uspeli da izjure na kapiju, a drugi su se peli na zidanu ogradu i mrežu od armature bežeći iz dvorišta - ispričala je Jelena Kukolj Jović, majka jednog od dečaka.

Njen sin je uspeo da izjuri napolje, ali jedan dečak nije uspeo da pobegne.

- Desetogodišnjak je pao, pas ga je držao, drugi je nastavio da juri ostalu decu i kada je video da nikoga nema i on se vratio. Počeli su da ujedaju dečaka za ruke, noge, rame. On je vrištao, jaukao, bilo je jezivo i to neću nikad zaboraviti. Gađala sam ih nekim kamenom koji sam našla i vrištala, bila sam nemoćna pa sam izletela na ulicu i zvala u pomoć prolaznike - rekla je Kukolj Jović.

Povređeni dečak imao je više ujeda po telu i bio je smešten na pedijatiriji.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Akita inu

    28. septembar 2019 | 12:06

    Imam Akitu i mogi reci da su ovi psi vrlo nepredvidljivi. Psi koji vjeruju samo vlasniku i ukucanima. Vrlo terirorijalni. Moja akita kad je u boksu ili dvoristu neda nikom prici, laje i rezi . Kad je izvedem na izlozbu u setnju ponasa se kao mačka, mirna. Ovaj pas nije za neiskusne.

  • Pravda za decu

    28. septembar 2019 | 12:11

    Opet će sa javiti ovi bolesni snobovi i da kažu da su deca kriva a ne psi. Brzo se zaboravljaju slučajevi gde su deca doživela ozbiljne povrede i traume. Pogubili ljudi mozak i ne znaju da psima nije mesto u stanu već u dvorištu. Lakše se opredeljuju da čuvaju psa nego dete. Računam da normalan čovek treba da voli životinje ali bi kao mormalan prednost trebao dati deci a ne da psi proteruju decu iz parkova.

  • Besan čovek

    28. septembar 2019 | 11:41

    Ajde sada kučkari krenite da branite kučiće. Da Bog da vam decu kučići pravili. Ko li je vas tako degenerisane pravio zalud mu posao bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA