• 0

Novom Sadu dodeljena titula "Ambasador Temišvara za 2021. godinu"

Hvala vam na pozivu i na prestižnom priznanju za Novi Sad - poručio je gradonačelnik Miloš Vučević

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Temišvaru povodom svečane ceremonije na kojoj se gradonačelnicima gradova-pobratima dodeljuje titula „Ambasadori 2021“.

S obzirom na to da je 2021. godina jedna od najvažnijih godina za Temišvar, godina u kojoj će Grad poneti titulu Evropske prestonice kulture, ova priredba je svojevrsni vid podrške kroz promociju događaja koji će uslediti u toj godini u okviru programa Evropske prestonice kulture.

- Hvala vam na pozivu i na prestižnom priznanju za Novi Sad. Trudićemo se da na najbolji način opravdamo ovu titulu i da budemo najbolji ambasador našem pobratimskom, ali pre svega prijateljskom gradu Temišvaru. Mi pored toga što imamo zajedničku titulu Evropska prestonica kulture 2021, imamo mnogo toga zajedničknog i kroz istorijko nasleđe, ekonomsku saradnju, ali i konkretne projekte u okviru EPK 2021. godinu - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Milos Vucevic, Temisvar

Foto: novisad.rs

On je poručio da dva grada, svaki na svoj način, ali i kroz te zajedničke spone, predstavljaju jedinstvene evropske kulturne centre.

- Istovremeno je i Evropa dobila kulturni region koji povezuje dva grada i naroda. Istorijsko prijateljstvo i povezanost naša dva grada potvrđuju se iz dana u dan i mi ćemo se truditi da ih prenosimo na nove generacije – poručio je Vučević.

Milos Vucevic, Temisvar

Foto: novisad.rs

U Temišvaru su pripreme za događaje koji će se organizovati za dve godine u jeku, a u cilju povećanja vidljivosti Grada Temišvara u inostranstvu, organizovana je ceremonija ove vrste za gradove pobratime, gde su se titule „Ambasadori 2021“ dodeljivale gradonačelnicima gradova pobratima. Time je i Grad Novi Sad postao promoter temišvarskog kulturnog programa za 2021. godinu, a gradonačelniku je titulu uručio gradonačelnik Temišvara Nikolae Robu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima