• 1

Stefanović obišao regionalni centar za vanredne situacije u Vranju: Investiramo u sigurnost

- Drago mi je da napredujemo i da svakoga dana možemo da kažemo da investiramo u sigurnost - rekao je Stefanović

  • 1

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas radove na izgradnji novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju koji bi trebalo da bude završen do 2021. godine.

- Drago mi je da radovi teku predviđenom dinamikom i da ćemo do polovine 2020. godine završiti prvu fazu radova, a da će 2021. Sektor za vanredne situacije dobiti jedan moderan objekat - rekao je Stefanović istakavši da je ovo jedno od najvećih gradilišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nebojša Stefanović

Foto: MUP

Ministar je objasnio da će Regionalni centar za vanredne situcija biti pre svega trening centar, u kome će vatrogasci kroz obuku sticati neophodna znanja i veštine, kako bi u svakom momentu bili spremni da pravovremeno odgovore i pruže pomoć građanima ovog dela Srbije.

- Drago mi je da napredujemo i da svakoga dana možemo da kažemo da investiramo u sigurnost - rekao je Stefanović istakavši da će sa ovim centrom, uz nabavku novih vozila i opreme i povećanje kapaciteta u ljudstvu, građani dobiti kvalitetnu podršku vatrogasne službe koja brine o njihovoj bezbednosti.

Nebojša Stefanović

Foto: MUP

Prema njegovim rečima pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova odlikuju brzina, efikasnost i posvećenost.

Stefanović se zahavalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi građani bili bezbedni, ali i građevinskim radnicima koji se trude da Regionalni centar bude na vreme završen.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima